VULIN U VAŽNOJ POSETI MOSKVI: Razgovarao sa ministrom energetike o snabdevanju Srbije ruskim gasom (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

15. 08. 2024. u 15:47

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas u Moskvi sa ministrom energetike Ruske Federacije Sergejom Civiljevom.

ВУЛИН У ВАЖНОЈ ПОСЕТИ МОСКВИ: Разговарао са министром енергетике о снабдевању Србије руским гасом (ФОТО)

Foto: Novosti

Na radnom sastanku potpredsednik srpske vlade i ministar energetike RF razmotrili su niz aktuelnih pitanja saradnje u različitim energetskim sektorima, uključujući i snabdevanje Republike Srbije ruskim prirodnim gasom.

Potpredsednik Vulin je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti energetike i zahvalio se Ruskoj Federaciji na stabilnim isporukama gasa koje obezbeđuju energetsku sigurnost Srbiji.

Foto: Novosti

 

Ministar Civiljev je rekao da dijalog omogućava uspešan razvoj interakcije u glavnim sektorima energetsko-energetskog kompleksa između bratskih naroda Rusije i Srbije, kao i blagovremeni odgovor na izazove i proširenje bilateralnih kontakata. Napomenuo je da se sa srpskim kolegama radi planski u sektoru nafte i gasa, kao i u oblasti elektroenergetike.

Šef Ministarstva energetike RF pozvao je srpsku delegaciju da prisustvuje „Ruskoj energetskoj nedelji“, koja će se održati u Moskvi od 26. do 28. septembra ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAŠTITIMO PRIRODU: Zdrava životna sredina je osnova zdravog društva