JOŠ JEDNA PREVARA LAŽNIH EKOLOGA: Šovinisti su među nama

Novosti online

15. 08. 2024. u 18:31

JEDAN od organizatora protestne vožnje na području Prijepolja, najavljene za 19. avgust kao vid izražavanja nezadovoljstva zbog istraživanja i potencijalne eksploatacije litijuma u našoj zemlji, je odbornik desničarske stranke „Novo lice Srbije“ (NLS) u Skupštini Opštine Prijepolje Ljubinko-Ljubiša Babić zvani „Čuveni“.

ЈОШ ЈЕДНА ПРЕВАРА ЛАЖНИХ ЕКОЛОГА: Шовинисти су међу нама

Foto: Printskrin

Babić je inače u svom okruženju poznat kao ekstremni nacionalista, koji ne preza od ispoljavanja otvorene mržnje prema sugrađanima bošnjačke nacionalnosti.

Kao više nego upečatljiva ilustracija Babićevih šovinističkih stavova izdvaja se njegovo izričito protivljenje da na izbornoj listi NLS na prošlogodišnjim lokalnim izborima u Prijepolju budu zastupljeni kandidati iz redova Bošnjaka. Usled toga, veći broj tzv. ekoloških aktivista bošnjačke nacionalnosti iz Prijepolja ispoljava ozbiljne rezerve u pogledu zajedničkog učešća sa Babićem u najavljenoj protestnoj vožnji, dovodeći pri tome u pitanje i samu njegovu posvećenost „ekološkom“ aktivizmu.

U više navrata do sada se potvrdilo da su organizatori „ekoloških“ protesta širom Srbije, nasuprot proklamovanoj otvorenosti za različita mišljenja i stavove, skloni različitim oblicima nasilja prema svojim neistomišljenicima, ali ovo je verovatno prvi put da među njima vidimo i čoveka koji zastupa otvorene šovinističke stavove prema svojim sugrađanima druge vere i nacionalnosti. Zato nema nikakve sumnje da će vreme pred nama pokazati da u njihovim redovima postoje i aktivno se neguju i brojni drugi vidovi netrpeljivosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIMFONIJA ZDRAVLJA: Transformacija gradova za bolje sutra