OPOZICIJA U OČAJU: Nude novac srpskim poljoprivrednicima da podrže protest u Ivanjici

Novosti online

16. 08. 2024. u 15:17

Nedavni debakl ,,antilitijumskih“ blokada u Beogradu doveo je do enormnog pada motivacije građana da budu zloupotrebljeni kao pijuni u borbi za ostvarenje golih političkih interesa predstavnika opozicije i tzv. ekoloških udruženja, te do jasne spoznaje da su uzalud izlagali sebe i svoje porodice nepotrebnim opasnostima na krajnje politizovanom protestnom skupu.

ОПОЗИЦИЈА У ОЧАЈУ: Нуде новац српским пољопривредницима да подрже протест у Ивањици

Foto: V. Danilov

Upravo zbog toga, organizatori Beomajdana sve teže pronalaze načine da mobilišu poštene aktiviste za učešće u njihovim ciljano osmišljenim nasilnim oblicima izražavanja „građanske neposlušnosti“.

Sve je ovo dovelo do rasta tenzije u opozicionim redovima, iz koje neminovno nastaju i brzopleti, nemoralni potezi deklarativnih boraca za životnu sredinu, što najbolje oslikavaju nedavna dešavanja uoči protesta protiv iskopavanja litijuma u Ivanjici, zakazanog za 19. avgust.

Naime, među poljoprivrednim proizvođačima iz Ivanjice se odnedavno naširoko komentariše koruptivna ponuda koja im je saopštena od strane Milovana Jakovljevića, bivšeg potpredsednika stranke ,,Dveri“ i aktuelnog odbornika ,,Domaćinske Srbije“ u Skupštini opštine Ivanjica, koji je otvoreno ponudio 5.000 dinara svakom poljoprivredniku koji se pojavi na predstojećem protestu u Ivanjici.

Toliko o spontanosti u protestima režiranim od strane dela opozicije i „uzvišenim“ ciljevima organizatora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI ODUŠEVLJENI: Srbi, možda ste treći na olimpijadi, ali ste prvi u našim srcima!