PITANJE KOJE ZAHTEVA ODGOVOR: Šta bugarski konzul traži na skupu tzv. antilitijumskih aktivista?

Novosti online

17. 08. 2024. u 12:33

U DIMITROVGRADU je juče, 16. avgusta, u večernjim časovima održana tribina pod nazivom “Rudarski projekti i odgovor javnosti”, posvećena pitanju rudarenja litijuma u Srbiji, uz osvrt na lokalne ekološke teme.

ПИТАЊЕ КОЈЕ ЗАХТЕВА ОДГОВОР: Шта бугарски конзул тражи на скупу тзв. антилитијумских активиста?

Foto: Printskrin

Iako su učesnici ove tribine postigli dogovor da nastave sa tzv. ekološkim aktivizmom, saglasili su se da neće pribegavati radikalnim i protivzakonitim merama poput blokade putnih pravaca na teritoriji Pirotskog okruga, ocenivši da bi to bilo nesvrsishodno.

Ipak, ono što u vezi sa ovim skupom posebno privlači pažnju je da je, među ukupno oko 60 prisutnih, bio i konzul u Generalnom konzulatu Bugarske u Nišu Petar Danov.

Iako je odranije poznato da Bugarska ispoljava prenaglašeno interesovanje za navodno ugrožena prava svoje manjine u Srbiji, što potom zloupotrebljava za iznošenje brojnih neutemeljenih kritika na račun naše zemlje u međunarodnim telima, ovaj gest bugarskog diplomatsko-konzularnog predstavnika iziskuje posebnu pažnju, ali i osudu javnosti.

Smatramo da bi bugarska strana trebalo da odgovori da li prisustvo njenog konzula na skupu posvećenom pitanju rudarenja litijuma, koji se održava u jeku tzv. antilitijumskih protesta, čiji organizatori žele da zbace legitimno izabrane vlasti naše zemlje, predstavlja otvoreno pružanje podrške destabilizaciji Srbije?

Zbog svega navedenog, bilo bi više nego poželjno da odgovor na ovo pitanje dobijemo u što skorijem roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I DALJE NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta!