ŠEŠELJ ZA HITNU SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI: Haški osuđenici izloženi mučenju i torturi, Tribunalu je cilj da što pre ubije generala Mladića

Novosti online

17. 08. 2024. u 17:20

PREDSEDNIK SRS dr Vojislav Šešelj izjavio je da je general Ratko Mladić, od kada je došao u Haški tribunal, izložen perfidnom, prikrivenom mučenju.

ШЕШЕЉ ЗА ХИТНУ СЕДНИЦУ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ: Хашки осуђеници изложени мучењу и тортури, Трибуналу је циљ да што пре убије генерала Младића

Foto: N. Skenderija

- Haškom tribunalu je cilj da što pre ubije generala Mladića, ali da izgleda kao da je on umro prirodnom smrću. Dakle, oko toga se vodi akcija haških doktora iz Tribunala. Glavnog među njima, dr Falkea, sam još tamo nazvao dr Mengeleom - kazao je Šešelj.

Ističe da u Hagu to rade i prema drugim robijašima, ali im je Mladić glavni problem i najviše je opkoljen mržnjom.

- Oni, jednostavno, žele da on što pre skonča život, a on ima neku izvanrednu unutrašnju duhovnu snagu kojom odolevao svemu tome, iako je već u teškom stanju došao u Haški tribunal - pre toga je preživeo dva moždana udara, desna ruka mu je bila skoro oduzeta - rekao je lider radikala za Hepi TV.

Šešelj smatra da bi Republika Srbija morala da zahteva hitnu sednicu Saveta bezbednosti, kako bi se raspravljalo o mučenju i torturi kojima su izloženi haški osuđenici.

- U teškom zdravstvenom stanju su i Milan Martić, general Milošević, Radovan Karadžić, Jovica Stanišić... Jedini način da se to reši je prebacivanje u Srbiju na dalje izdržavanje kazne - izjavio je dr Šešelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI ODUŠEVLJENI: Srbi, možda ste treći na olimpijadi, ali ste prvi u našim srcima!