BUGARSKI VOJNICI KFORA PATROLIRAJU NA SEVERU, POLJSKI NA ISTOKU KIM: Oglasila se komanda međunarodnih vojnih snaga u Prištini

Novosti onlajn

17. 08. 2024. u 20:30

POLjSKI kontigent u okviru Kfora patrolira danas duž administativne linije na istoku Kosova i Metohije, dok bugarski vojnici istovremeno sprovode redovne patrole u opštini Leposavić na severu KiM, saopšteno je iz komande međunrodnih vojnih snaga u Prištini.

БУГАРСКИ ВОЈНИЦИ КФОРА ПАТРОЛИРАЈУ НА СЕВЕРУ, ПОЉСКИ НА ИСТОКУ КИМ: Огласила се команда међународних војних снага у Приштини

Foto: Profimedia

Kfor je naveo u saopštenju, objavljenom na društvenim mrežama, da pripadnici bataljona Multinacionalnih operativnih rezervnih snaga obavljaju redovne patrole koje su deo svakodnevnih napora jedinica Kfora u podršci bezbednosti širom KiM.

"Ove aktivnosti pomažu da se promoviše bezbednost svih lokalnih zajednica i konsoliduje regionalna stabilnost. Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine - da doprinosi bezbednom i sigurnom okruženju i slobodi kretanja za sve ljude koji žive na Kosovu, u svakom trenutku i nepristrasno", navodi se u saopštenju.

Podseća se da "Kfor deluje kao treći bezbednosni odgovor, u bliskoj koordinaciji sa policijom i misijom Euleksa, koji su prvi i drugi bezbednosni odgovor".

 

BONUS VIDEO:

MOJ SIN OBOŽAVA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Novosti sa građanima u Medveđici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI ODUŠEVLJENI: Srbi, možda ste treći na olimpijadi, ali ste prvi u našim srcima!