MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Pozdravljam hrabru i odlučnu borbu srpskih bezbednosnih snaga u suzbijanju radikalnog islamističkog terorizma

Novosti onlajn

18. 08. 2024. u 16:11

EKSTERMNI vehabija Senad Ramović Becan ubijen je u noći između subote i nedelje u selu Hotkovo. Ovim povodom oglasila se ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije, Milica Đurđević Stamenkovski.

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Поздрављам храбру и одлучну борбу српских безбедносних снага у сузбијању радикалног исламистичког тероризма

Foto: Tanjug

"Pozdravljam hrabru i odlučnu borbu srpskih bezbednosnih snaga u suzbijanju radikalnog islamističkog terorizma u našoj zemlji.

Sledbenici ovih ekstremističkih ideja kontinuirano ugrožavaju sigurnost Bošnjaka i Srba na području Raške oblasti, a sudeći prema njihovim poslednjim aktivnostima, i u čitavoj zemlji.

Ovakvi pojedinci imaju za cilj da veštački izazovu konflikte, podgreju netrpeljivost i otvore, ne samo bošnjačko-srpske, već pre svega sukobe među samim Bošnjacima, kako bi u pukotinama izazvanih podela, za tuđi račun, širili ekstremizam, netrpeljivost i mržnju.

Radikalni islamistički teroristi nemaju nikakvo pravo da sebe proglašavaju zastupnicima Bošnjaka i muslimana u Srbiji. Teroristi nemaju veru i naciju. Zato je važno, za mir i stabilnost čitave države i društva, da se u korenu saseče svaki vid ekstremizma koji može dovesti do stradanja i gubitka života građana.

Bezbednosne službe i srpska policija poslale su jasnu poruku da Srbija neće tolerisati terorizam, niti bilo koji oblik širenja verske, rasne i nacionalne netrpeljivosti", navela je ona. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO