TRAŽE ASFALT I POSAO, UKAZUJU NA PROPUSTE: Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću se godišnje obrati između 15.000 i 20.000 građana

V.N.

19. 08. 2024. u 08:45

PREDSEDNIKU Republike Aleksandru Vučiću se na godišnjem nivou obrati između 15.000 i 20.000 građana, rečeno je "Novostima" u Predsedništvu, a kao odgovor na naše pitanje koliko ljudi sa raznim zahtevima i molbama zakuca na vrata šefa države.

ТРАЖЕ АСФАЛТ И ПОСАО, УКАЗУЈУ НА ПРОПУСТЕ: Председнику Србије Александру Вучићу се годишње обрати између 15.000 и 20.000 грађана

Foto Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

- Na Andrićev venac svakoga dana stižu mejlovi, telegrami i pisma. Obraćanja se pretežno odnose na asfaltiranje lokalnih putnih pravaca, pomoć u rešavanju sudskih sporova, imovinsko-pravnih odnosa, pomoć u nalaženju posla, ostvarivanju prava u oblasti socijalne, boračke, zdravstvene zaštite i slično. Predsedniku građani pišu i kao vrhovnom komandantu, upućuju mu molbe za pomilovanja, daju predloge za dodelu odlikovanja, inicijative za izmene zakona - istakli su u Predsedništvu.

Foto Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik sa građanima Malog Zvornika

Kako su naveli, "građani predsedniku u svojim pismima daju i predloge kako da se neki problem reši, ukazuju na propuste republičkih organa i lokalnih vlasti".

- Saradnici predsednika Vučića svakodnevno obavljaju i razgovore sa građanima koji dolaze iz mesta širom naše zemlje tražeći pomoć predsednika. Predsednik Vučić redovno vrši uvid u ova obraćanja, jer želi da zna na koje probleme građani ukazuju, a posebno kojom brzinom se zahtevi rešavaju. Nije redak slučaj da predsednik posle desetak dana pita da li je Opština ili Ministarstvo rešilo problem zbog kog mu se građanin obratio. Dobro je, ako je tada problem rešen - istakli su sa Andrićevog venca.

BONUS VIDEO:

Kako je nastao NED? Uništavali su Jugoslaviju, sada razaraju Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO