BECAN JE BIO IDEJNI VOĐA: Nove informacije - Policija prati oko 100 pripadnika vehabijskog pokreta koji mogu da budu opasni

Tanjug

19. 08. 2024. u 10:55

MINISTAR unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da policija prati oko 100 pripadnika vehabijskog pokreta, za koje se procenjuje da bi mogli da budu opasni.

БЕЦАН ЈЕ БИО ИДЕЈНИ ВОЂА: Нове информације - Полиција прати око 100 припадника вехабијског покрета који могу да буду опасни

Foto: Đ.G.

- Prate se u smislu toga da postoji mogućnost da budu opasni, odnosno da učestvuju u nekim terorističkim aktivnostima - rekao je Dačić za televiziju Pink.

On je dodao da vehabijski pokret postoji dugi niz godina i decenija i da se smatra ekstremnim, ali da nisu svi pripadnici pokreta opasni po društvo.

Dačić je istakao da je vehabija Senad Ramović Becan, koji je u subotu ubijen u okršaju sa policijom u selu Hotkovo kod Novog Pazara, pošto je prethodno pucao na policiju, najveću štetu naneo upravo muslimanskom narodu i podsetio je da je on bio uhapšen 2007. godine i da je hteo da ubije tadašnjeg muftiju Muamera Zukurlića.

Dačić je naveo da se Ramović sumnjičio i da je direktno uticao na radikalizaciju Miloša Žujovića, koji je krajem juna iz samostrela teško ranio žandarma ispred ambasade Izraela u Beogradu.

- On (Ramović) je bio na neki način idejni vođa, odnosno uticao je na Žujovića i na još jednog berbera koji je uhapšen, a koji je takođe pripremao terorističke akte. To su sve konvertiti koji su prešli u islam - dodao je Dačić.

Zbog tih dela za Ramovićem je bila već raspisana potraga i on je trebao da bude uhapšen, ističe Dačić i dodaje da je Ramović bio u bekstvu i da ga je policija likvidirala primenjujući zakon, nakon što je ispalio tri ili četiri metka na policiju.

BONUS VIDEO:

Kako je nastao NED? Uništavali su Jugoslaviju, sada razaraju Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO