LAŽNA OPOZICIJA BI DA PRIZNA LAŽNU DRŽAVU KOSOVO, SRBE PROGLASI GENOCIDNIM I PROGONI SPC: Autošovinizam koji se retko viđa (VIDEO)

Novosti online

20. 08. 2024. u 10:14

POZNATO je da pojedinci u opoziciji ne čase časa kada je u pitanju dokazivanje i pokazivanje nepoštovanja prema sopstvenom narodu i državi.

ЛАЖНА ОПОЗИЦИЈА БИ ДА ПРИЗНА ЛАЖНУ ДРЖАВУ КОСОВО, СРБЕ ПРОГЛАСИ ГЕНОЦИДНИМ И ПРОГОНИ СПЦ: Аутошовинизам који се ретко виђа (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Sa Kosovom moraju biti napravljeni najbolji mogući odnosi - kaže perjanica Đilasove opozicije Biljana Stojković.

Radomir Lazović, prvo lice liste opozicije na proteklim izborima, jasan je kada je u pitanju odnos prema južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji. Njegov stav se ne razlikuje od stava njegove koleginice Biljane Stojković:

- Postoji sve! Jasno je Lazović odgovorio na pitanje da li postoji opcija priznavanja lažne države Kosovo, u slučaju da pobedi na izborima.

Kakav je odnos opozicije prema instituciji koja je održala srpski narod u najstrašnijim istorijskim razdobljima ropstva i koja je zaslužna za opstanak srpskog imena, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ponovo je pokazala Biljana Stojković:

- U ovom zdanju nalazi se institucija koja ne vidi nikakav problem u porodičnom nasilju i masovnom ubistvu žena - rekla je Stojkovićeva ispred zdanja Patrijaršije u Beogradu.

SANKCIJE RUSIJI

Po pitanju sukoba na istoku Evrope i mogućnosti uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji, stav opozicije jasno iznosi Radomir Lazović:

- Moja organizacija Zeleno-levi front, koja je deo ove koalicije, jeste za usklađivanje, pa samim tim i za sankcije.

SREBRENICA

Da opozicija nema nikakv problem da sopstveni narod proglasi genocidnim, jasna je Biljana Stojković:

- Država Srbija je 2010. potpisala deklaraciju o Srebrenici. Ja tu više nemam šta da dodam. U presudi Međunarodnog suda protiv Vojske Republike Srpske stoji da to jeste genocid. To što deklaracija o Srebrenici ne pominje tu reč, ali se potpuno saglašava sa Međunarodnim sudom pravde, nije nešto što sad može da se pokreće kao pitanje. 

Aleksandar Jovanović Ćuta takođe nema dvojbe kada je u pitanju optuživanje sopstvenog naroda za ''genocid'':

- Srebrenica je pitanje koje je takođe vezano za zakon. Država Srbija, je l' priznala Haški tribunal, je l' poštujemo zakone? Ako poštujemo zakon, mi mora da poštujemo i odluke tribunala. Ako poštujemo zakon, mi ćemo se određivati kao građani koji poštuju zakon prema onome što ova država poštuje, jer mi smo u obavezi da poštujemo zakon - kazao je Ćuta.

- Ja bih rekao da se dogodio u Srebrenici genocid, zato što se dogodio, zato što je to presuđeno tako od strane suda koji svi mi priznajemo - istakao je Zelenović, a za njim se nadovezala docentkinja sa Fakulteta političkih nauka i poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević: - ''Ne davimo Beograd'' zapravo nikad nije bežao u tom smislu od tih tema iako je on krenuo kao lokalni pokret, dakle, vrlo jasno smo govorili da je Srebrenica genocid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TELEKOMUNIKACIJE U SLUŽBI ČOVEČANSTVA: Put ka održivoj budućnosti