LICEMERJE NIĆIFORA ANIČIĆA: Profiter u koži lažnog ekologa

Novosti online

20. 08. 2024. u 13:30

PREDSEDNIK opskurne organizacije pod nazivom „Društvo srpskih domaćina“ Nićifor-Nik Aničić, koji je bogatstvo stekao kao vlasnik rudnika u Južnoafričkoj Republici, ovih dana se, za račun stranih obaveštajnih službi, pojavljuje kao finansijer tzv. antilitijumskih protesta u Srbiji.

ЛИЦЕМЕРЈЕ НИЋИФОРА АНИЧИЋА: Профитер у кожи лажног еколога

Foto: Jutjub Printskrin

Aničić je tako, prema nalozima stranih mentora, na svoj platni spisak stavio kompletnu vrhušku ovdašnjih „antilitijumskih“ aktivista, koji su se našli među učesnicima nedavno održanog „Cerskog marša“ - Zlatka Kokanovića, Ljiljanu Bralović i Nebojšu Petkovića, ali i njihove u medijima manje eksponirane kolege. Kako saznajemo, Aničić, koji je takođe prisustvovao ovogodišnjem „Cerskom maršu“, tom prilikom im je predao značajna novčana sredstva, ali i određene instrukcije inostranih obaveštajnih struktura za dalje delovanje.

Smatramo da Aničić srpskoj javnosti duguje objašnjenje kako to da nema nikakvih moralnih dilema i skrupula kada je reč o eksploataciji rude u Južnoj Africi, a veoma mu je sporna potencijalna eksploatacija rudnih bogatstava u Srbiji?

Takođe, bilo bi više nego poželjno da, pošto je najednom postao izuzetno ekološki osvešćen, iznese precizne podatke o tome koliko je ljudi stradalo usled zagađenja prouzrokovanog radom njegovog rudnika u pomenutoj afričkoj državi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan