ŠAMAR PREMIJERU LAŽNE DRŽAVE: Grenel osudio Mekgoverna zbog podrške Kurtiju - "Kritikovao ga svet, a ti mu pomažeš" (FOTO)

Novosti online

21. 08. 2024. u 12:03

NEKADAŠNjI američki specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kritikovao je američkog kongresmena Džimija Mekgoverna za podršku lažnom premijeru takozvanog Kosova Aljbinu Kurtiju:

ШАМАР ПРЕМИЈЕРУ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Гренел осудио Мекговерна због подршке Куртију - Критиковао га свет, а ти му помажеш (ФОТО)

Foto: Tviter printskrin/Ričard Grenel

- Džim Mekgovern pruža pomoć i utehu izolovanom premijeru koga je kritikovao ceo svet (NATO, EU, Nemci, Francuzi, Bajdenova administracija i Trampova administracija) - izjavio je Ričard Grenel.

Foto: Tviter printskrin/Ričard Grenel

 

Podsetimo, lažni premijer takozvanog Kosova zahvalio se američkom kongresmenu Džimiju Mekgovernu na podršci:

- Mnogo hvala Džimiju Mekgovernu za topao i pozitivan sastanak — naš prvi od 2022. — prvog dana DNC-a. Zahvalio sam mu se na njegovom revnosnom zalaganju za braću Bitići, čije gnusno ubistvo od strane srpskih snaga 1999. još uvek vapi za pravdom. Razgovarao sam sa kongresmenom Mekgovernom o snažnom demokratskom i ekonomskom napretku Kosova tokom mandata naše vlade u protekle tri i po godine. Ovaj napredak je široko podeljen i uključuje čvrstu posvećenost integraciji svih etničkih zajednica Kosova, kao ravnopravnih građana u društveni, ekonomski i institucionalni život Republike Kosovo. Ova posvećenost se manifestuje u nizu vladinih mera, kao što je izgradnja novih domova za nevećinske zajednice i pilotiranje zajedničkih obrazovnih programa između većinskih i nevećinskih učenika. Dogovorili smo se da ostanemo u kontaktu i da se uskoro ponovo sretnemo - poručio je Kurti Mekgovernu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MARINKO MADŽGALJ BI DANAS SLAVIO 46. ROĐENDAN: Večiti dečak je otišao prerano - porodica i prijatelji se još uvek ne mire sa gubitkom