"SRBIJA OSTAJE PRIVRŽENA VOJNOJ NEUTRALNOSTI": Vučić se sastao sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a

Novosti online

21. 08. 2024. u 12:03

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za politička pitanja i bezbednosnu politiku Borisom Rugeom.

СРБИЈА ОСТАЈЕ ПРИВРЖЕНА ВОЈНОЈ НЕУТРАЛНОСТИ: Вучић се састао са помоћником генералног секретара НАТО-а

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Dobar sastanak sa Borisom Rugeom o najvažnijim pitanjima, situaciji u regionu, bezbednosti na Kosovu i Metohiji i mogućim implikacijama nastavka jednostranih poteza Kurtijevog režima. Izrazio sam veliku zabrinutost zbog tendencije usložnjavanja situacije uprkos svim nastojanjima Beograda da otvorena pitanja vrati u okvire dijaloga. Takođe, istakao sam da konstantan rizik od eskalacije tenzija koje Priština redovno izaziva neodgovornim odlukama i ponašanjem, u ogromnoj meri utiče na srpski narod na KiM, koji živi u stanju stalnog straha za život i imovinu - objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

- Zahvalio sam uvaženom sagovorniku na pažnji koju poklanja ovom pitanju, budući da je i sam dobar poznavalac prilika na Kosovu i Metohiji. Naglasio sam da je neophodno intenziviranje diplomatskih napora i koordinacija sa snagama KFOR u skladu sa Rezolucijom 1244 i ovlašćenjima koja te snage imaju u sklopu svog mandata, kako bi se osigurala bezbednost Srba na KiM, vraćanje Prištine na dijalog i ispunjavanje svih obaveza, a pre svega formiranje ZSO. Istakao sam da Srbija ostaje privržena vojnoj neutralnosti - zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!