IZJASNILI SE DA NISU KRIVI: Kurtijev sud sudi četvorici Srba sa severa KiM

D. Z.

21. 08. 2024. u 13:17

UVODNIM rečima tužioca i avdokata odbrane danas je pred Osnovnim sudom u Prištini nastavljeno suđenje četvorici Srba sa severa Kosova i Metohije optuženih za navodni terorizam, odnosno napad na zgradu Opštinske izborne komisije u Kosovskoj Mitrovici decembra prošle godine.

ИЗЈАСНИЛИ СЕ ДА НИСУ КРИВИ: Куртијев суд суди четворици Срба са севера КиМ

foto d.z.

Posle čitanja optužnice od strane tužioca Bekima Kodraljiua optuženi, Milun Milenković, Dejan Pantić, Aleksandar Vlajić i Miomir Vakić izjasnili su se da se ne osećaju krivim za ono za šta se optužuju.

Naime, optutužnica četvoricu Srba tereti da su “ sa još neidentifikovanim licima, izvršili teroristički napad bacivši dve ručne i dve šok-bombe u pravcu kancelarije, u kom slučaju je eksplodirala jedna granata i dve šok-bombe”.

- Tada je pričinjena značajna materijalna šteta i ozbiljno su bili ugroženi životi službenika CIK-a i policajaca- navodi se u delu optužnice objavljenom u decembru prošle godine. I dok advokati optuženih Srba ističu da je optužnica neosnovana i da su dela za koja se terete njihovi branjenici nerealna, odnosno da nemaju nikakve veze sa terorizmom, sva četvrorica Srba nalaze se u pritvoru zatvora Visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!