SUD SEVERNE MAKEKODONJIE ODLUČIO O SUDBINI RAMADANIJA: Poznato da li će terorista OVK biti izručen Srbiji (FOTO)

Novosti online

22. 08. 2024. u 22:03

VRHOVNI sud Severne Makedonije poništio je danas odluku skopskog Krivičnog suda kojom je zabranjeno izručenje lidera nekadašnje tzv. OVK Bljerima Ramadanija Srbiji, i ponovo vratio taj predmet na Krivični sud, prenosi Telma.

СУД СЕВЕРНЕ МАКЕКОДОНЈИЕ ОДЛУЧИО О СУДБИНИ РАМАДАНИЈА: Познато да ли ће терориста ОВК бити изручен Србији (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

- Krivično veće Odeljenja za organizovani kriminal i korupciju Osnovnog krivičnog suda u Skoplju, prilikom donošenja rešenja kojim je utvrdilo da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje imenovanog lica, nije dobro obrazložilo razloge kojima se rukovodio prilikom prihvatanja da se postupak započet po članu 75. stav 1. Zakona o međunarodnoj saradnji u krivičnim stvarima, kao skraćeni postupak, razvija kao redovan postupak po članu 68. u vezi sa članom 51. istog. zakona - navodi se u saopštenju Vrhovnog suda, čime se odluka Krivičnog suda smatra nejasnom i nerazumljivom, i zbog čega je zatražen ponovni postupak.

Makedonski portal A1on prenosi da je Odeljenje za suzbijanje organizovanog i teškog kriminala pri MUP-u Severne Makedonije dostavilo Osnovnom javnom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije (OJO GOKK) obaveštenje zbog postojanja osnova sumnje da su službena lica koja su donela rešenja o izručenju Ramadanija počinila krivično delo.

Sud, kako se navodi iz MUP-a, doneo je odluku koju državne institucije teško mogu da sprovedu u potpunosti i da je mera kućnog pritvora stranih državljana na stranoj adresi presedan u dosadašnjoj praksi.

Ramadani je pre mesec dana uhapšen na makedonskoj granici po poternici Interpola koja je raspisana na osnovu zamolnice Srbije, zbog sumnje da je počino ratni zločin na Kosovu i Metohiji.

Određen mu je ekstradicioni pritvor od 30 dana u zatvoru Šutka, a zatim je ta odluka zamenjena kućnim pritvorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

Direktan let iz Srbije do najlepše plaže Mediterana – iskoristite SEPTEMBARSKI LAST MINUTE , popust do 390 eur!