CRTAJU METE NA ČELO TUŽIOCIMA I SUDIJAMA: Eko straža pravi spisak za odstrel - Pozivaju na nasilje i linč svakoga ko radi svoj posao

Novosti online

23. 08. 2024. u 11:21

POKRET Eko straža najavio je za 31. avgust protest ispred RTS-a, u Takovskoj ulici, a osim toga najavili su i direktan udar na pravosuđe, nasilje i zastrašivanje sudija i tužioca kako ne bi mogli da rade svoj posao.

ЦРТАЈУ МЕТЕ НА ЧЕЛО ТУЖИОЦИМА И СУДИЈАМА: Еко стража прави списак за одстрел - Позивају на насиље и линч свакога ко ради свој посао

Foto Z. Jovanović

Njihova aktivistkinja Aleksandra Bulatović je, najavljujući protest, najavila i da će se praviti registar tužilaca i sudija koji su, kako tvrdi, zloupotrebili svoja prava u vršenju službene dužnosti.

Ona je rekla da su spremili spiskove tužilaca i sudija koje, prema njihovom mišljenju, ne rade po zakonu i sa tim registrima tužakaće se Savetu Evrope, ekološkim i organizacijama za zaštitu ljudskih prava.

- Tražićemo da se prema njima preduzmu sankcije dok oni ne budu procesuirani u okviru tranzicione pravde - izjavila je Bulatovićeva.

Ovo je očigledan primer pozivanja na novo nasilje.

Čisti primer pokušaja zastrašivanja sudija i tužioca da ne rade svoj posao. Jer, ko ga radi, biće na listi. Svako ko bude obavljao svoju dužnost biće, kako je aktivistkinja najavila, etiketiran i progonjen.

Lažni eko-aktivisti kojima su usta puna demokratije bi da nadležne institucije i ljudi zaposleni u njima ne rade svoj posao, jer ako ga budu radili, biće žrtve progona i linča.

Mora se stati na put crtanju meta na čelo ljudima koji rade svoj posao, od strane lažnih ekologa koji samo iz poteza u potez pokušavaju da legalizuju nasilje. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje