JASNA VULINOVA PORUKA: Nisam o Pivovarovom obavestio bilo koga, špijunima sam se bavio kao šef BIA

Novosti online

23. 08. 2024. u 12:20

OD kada su Ruska Federacija i Sjedinjene Američke Države razmenile od druge strane pohapšene saradnike svojih službi, tabloidi prenose izjave nekog Pivovarova koji je robijao u Rusiji, a na slobodi je zaslugom CIA.

ЈАСНА ВУЛИНОВА ПОРУКА: Нисам о Пивоваровом обавестио било кога, шпијунима сам се бавио као шеф БИА

Foto: Tanjug

- Taj agent me optužuje da sam kao ministar policije o njegovom agenturnom radu protiv njegove države Rusije izvestio njegovu državu Rusiju i da je zato uhapšen i osuđen ne u Srbiji, već u njegovoj zemlji Rusiji. Nisam o Pivovarovom i onom drugom robijašu obavestio bilo koga, jer se tim špijunima nisam bavio, to nije posao policije - izjavio je potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin.

- Špijunima sam se bavio kao šef BIA, što mogu da vam posvedoče pripadnici hrvatske, bugarske i albanske službe koje sam proterivao ili hapsio. U vreme kada sam vodio BIA agenti Pivovarov i onaj drugi su već bili na po zakonu im određenoj robiji - ističe Vulin.

- Ali, ako me pitate da li bih sprečio svaku obaveštajnu ili politički neprijateljsku aktivnost preduzetu sa teritorije Srbije, a prema bilo kojoj drugoj zemlji, odgovor je da. Činio sam i činim sve da Srbija ne bude zemlja koja se koristi za napade na bilo koga - kaže Vulin. 

Svako ko dođe u Srbiju da zloupotrebi našu teritoriju za izazivanje političke, ekonomske ili bezbednosne nestabilnosti bilo koje vlade, nije dobrodošao u Srbiju i zaslužuje bar progon ako već nije uhapšen. I da ne bude da nisam rekao, gade mi se izdajnici svoje zemlje i svog naroda robija i prezir su najmanje što zaslužuju - poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagujući na lažne navode Andreja Pivovarova, ruskog državljanina i stranog agenta koji je kazao da je Aleksandar Vulin zaslužan za njegovo hapšenje u Rusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOROR: Aleksandar (39) bacio ženu i bebu kroz prozor, Milena (36) i dete ostali na mestu mrtvi - nezapamćena tragedija u Moskvi