DAČIĆ OTKRIO ŠTA SE DESILO SA SEVERINOM: Nije ni privedena ni uhapšena, ali je zadržana zbog kontrole

Novosti online

26. 08. 2024. u 11:22

MINISTAR unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje da će krajem ove sedmice iz Grčke biti izručen Srbiji Jovan Cvetić, koga potražuje i Hrvatska zbog navodnih ratnih zločina.

ДАЧИЋ ОТКРИО ШТА СЕ ДЕСИЛО СА СЕВЕРИНОМ: Није ни приведена ни ухапшена, али је задржана због контроле

Foto: Zoran Jovanović

Dačić je za televiziju Pink rekao da je "Grčka odlučila da uvaži zahtev Srbije, a ne Hrvatske" za izručenje, dok u isto vreme nije želeo da komentariše vest koju su objavili neki mediji, da je u Beogradu uhapšen navodni hrvatski špijun.

- Mi smo isto tako raspisali poternicu za njim, kako bi mogao biti izručen nama - rekao je Dačić, ne navodeći povodom čega je Srbija raspisala poternicu za Cvetićem.

Ministar je komentarisao i slučaj hrvatske pevačice Severine Vučković.

Dačić je potvrdio da je granična policija na granici sa Hrvatskom zadržala hrvatsku pevačicu Severinu, na osnovu spiskova o "verbalnim deliktima".

- Severina nije ni privedena, ni uhapšena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju, ali je zadržana zbog kontrole - kazao je Dačić.

Kako kaže, zbog svega toga, ukinuće se spiskovi zabrane ulaska u državu Srbiju.

On je najavio da će zatražiti "ukidanje spiskova, kada su verbalni delikti u pitanju".

Foto: ATA

- Srbija je slobodna zemlja i kod nas ne postoji verbalni delikt, na tim spiskovima ostaće ljudi koji vrše kriminal, terorizam i za vršenje krivičnih dela. Ali nemojte drugi da nam dele lekcije, naročito Hrvatska nakon što je advokat u svojim kolima slušao Baju Malog Knindžu i zbog toga je osuđen. I sada će oni nama da govore nešto što je neko zadržan na granici dva-tri sata. Mi često dolazimo u situaciju da dolaze kritike prema našoj zemlji od suseda, da čovek prosto mora da kaže "nemojte samo vi da nam držite pridike". Mislim, ne znam, je li treba da uvedemo muzičku policiju?! - kazao je Dačić gostujući na TV Pink.

Prema pisanju medija, Severina je bila zadržana na granici Srbije i Hrvatske, nakon čega je odlučila da se vrati u Hrvatsku iako joj je dozvoljen ulazak u Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVENO ŠTA SU RUSI GAĐALI U UKRAJINI: Više mrtvih i povređenih u masovnom napadu raketama i dronovima (FOTO/VIDEO)