''IZ JANDROKOVIĆA PROGOVARAJU VELIKOSRPSKI KOMPLEKSI ZBOG USPEHA SRBIJE'': Premijer Vučević reagovao na izjavu predsednika Hrvatskog sabora

Novosti online

27. 08. 2024. u 18:42

PREMIJER Srbije Miloš Vučević danas je, povodom izjave predsednika hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića da "Srbija nije demokratska država", poručio da je očigledno da iz usta Jandrokovića opet progovaraju velikohrvatski kompleksi zbog uspeha Srbije na svim poljima.

ИЗ ЈАНДРОКОВИЋА ПРОГОВАРАЈУ ВЕЛИКОСРПСКИ КОМПЛЕКСИ ЗБОГ УСПЕХА СРБИЈЕ: Премијер Вучевић реаговао на изјаву председника Хрватског сабора

Foto: Instagram


- Jedini cilj im je da napadaju predsednika Vučića, sa povodom ili bez njega. Važno im je da se ne zaustavi ta kanonada napada i uvreda, i nije im bitno da li to izgovara pevačica ili predstavnik države - istakao je Vučević na platformi ''Iks''.

On je naveo da je hrvatskim zvaničnicima bitno da se širi antisrpska histerija. 

- Taj isti Gordan Jandroković, koji je kao čelnik Sabora znao da se slika sa predsednikom Vučićem ispred zastava dveju država, po ko zna koji put se transformiše 'u skladu sa situacijom' - naveo je premijer Srbije.

On je istakao da je reč o čoveku koji je negirao zločin na Petrovačkoj cesti.

- Je l’ to čovek? Je l’ to vladavina prava, demokratija i evropske vrednosti? - upitao je Vučević ističući da je na Petrovačkoj cesti u avgustu 1995. godine pobijeno četvoro dece starosti od 6 do 13 godina, starci i žene.

- Zauvek ćemo tražiti pravdu za njih. Isto kao što će Srbija zauvek voditi nezavisnu i slobodnu politiku, i neće dozvoliti da iko pokuša da je slomi i vrati u vreme pre 2012. godine, kada se saginjala, izvinjavala i prećutkivala zločine protiv sopstvenog naroda-  zaključio je Vučević.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URSULU FON DER LAJEN ČEKA PAKAO U EU: Ona još nije ništa videla