SARAJEVO IZAZVALO DIPLOMATSKI SKANDAL: Vulin nije dobio dozvolu za prelet da poseti Srbe u Palama

Novosti online

28. 08. 2024. u 09:01

POTPREDSEDNIKU Vlade Republike Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u Bosni i Hercegovini ponovo nisu dale dozvolu za prelet kako bi danas posetio Srbe u Palama i sa njima obeležio slavu ove srpske opštine Veliku Gospojinu.

САРАЈЕВО ИЗАЗВАЛО ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ: Вулин није добио дозволу за прелет да посети Србе у Палама

Foto: Novosti

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin je na poziv Srba iz Pala trebao da kao kum slave prisustvuje svečanoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača povodom proslave hrišćanskog praznika Velike Gospojine. Aleksandar Vulin danas je trebao u Palama da na Trgu Republike Srpske položi cveće u ime Srbije i pokloni se senima poginulih srpskih boraca koji su stradali tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata devedesetih godina. 

Iako su kabinet potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina, Ministarstvo spoljnih poslova i naša ambasada uredno i na vreme dostavili sve potrebne elemente i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posete, vlasti u Federaciji svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale saglasnost za prelet. 

Od strane naše ambasade na vreme su ispoštovane sve procedure koje se u diplomatiji nalažu i uprkos tome vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtev. Svojim ćutanjem vlasti u BiH nisu dale saglasnost da Aleksandar Vulin avionom Vlade Srbije sleti u Sarajevo. 

Ministarstvo inostranih poslova BiH, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsedniku vlade Aleksandru Vulinu.

Vulin ipak na Palaama

I pored zabrane preleta od strane vlasti BiH, potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske je sa srpskim narodom na Palama.

Foto: Novosti

Vulin, koji je kum slave opštine Pale, trenutno prisustvuje liturgiji u Crkvi Uspenje Presvete Bogorodice na Palama na obeležavanju krsne slave opštine Velike Gospojine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: VSU priprema ofanzivu Zaporožje 2.0; Ruske snage buše odbranu kod Pokrovska; VSU ima inicijativu kod Kurska (VIDEO/FOTO)