"TAJ KRALJ PETAR IM JE DONEO SLOBODU" Vučević odgovorio Zagrebu - Čudna pravila i vrednosti postoje u EU, a ovde kukaju za Severinom

Novosti online

28. 08. 2024. u 10:53

PREMIJER Srbije Miloš Vučević izjavio je da nam zvanični Zagreb šalje signale da čudna pravila i vrednosti postoje u EU.

ТАЈ КРАЉ ПЕТАР ИМ ЈЕ ДОНЕО СЛОБОДУ Вучевић одговорио Загребу - Чудна правила и вредности постоје у ЕУ, а овде кукају за Северином

Foto: P. Milošević

- Ovo je direktno kršenje elementarnih bazičnih ljudskih prava, ali to traje u kontinuitetu. U Srbiji se više kuka za Severinom, nego za uhapšenim Srbinom. Ovde će vam mnoge nevladine organizacije mnogo više žaliti za jednom grančicom nego za jednim Srbinom na Kosovu i Metohiji. Nikada nećete čuti da osuđuju teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Nikad. Što se tiče „Jandrinog jata“, ja lično volim pesmu „Marširala kralja Petra garda“. Taj kralj Petar je doneo slobodu, oni danas, da njega nije bilo, ne bi imali državu - kazao je danas Vučević.

Stoka ustaška maltretira koga stigne

Podsećamo, Opštinski sud u Zadru doneo je presudu protiv dvojice članova srpske pevačke grupe Jandrino jato.

Njih je prekršajni sud osudio na novčane kazne zbog toga što su 2022. u Mrkonjić Gradu na javnoj priredbi izvodili pesmu "Jovan Dalmatinac", kao i zbog pesme "Marširala kralja Petra garda".

Srpski pevač Rajko Lalić uhapšen je u Hrvatskoj sredinom avgusta prošle godine.

Rajko je morao da provede 15 dana u hrvatskom zatvoru. Zvanični Zagreb želi da spreči da se Srbi u Hrvatskoj okupljaju, te je tako nedavno uhapšen i 15 dana u zatvoru proveo i ugledni advokat Nemanja Berić.

Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, po kome je kažnjen i pevač Davor Oluić, doneli su 7. maja prošle godine.

Davor je morao da plati kaznu od 1.000 evra samo zbog toga što je okačio snimak pesme "Jovan Dalmatinac" koju je pevao 2021. u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA NARKO-TENISERKA: Sa maloletnikom švercovala 8,5 kilograma marihuane, a sada je na suđenju saznala sudbinu