"POZIVAJU NA LIKVIDACIJU" Vučević o pretnjama Vučiću: Nije za potcenjivanje

Tanjug

28. 08. 2024. u 11:46

PREDSEDNIK Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da on ne bi potcenjivao konstantne pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i naveo je da postoji serija napada gde se praktično poziva ne na političku smenu, već na fizičku likvidaciju predsednika države i njegove porodice.

ПОЗИВАЈУ НА ЛИКВИДАЦИЈУ Вучевић о претњама Вучићу: Није за потцењивање

Foto: Novosti

- Kada kažemo da se to dešava, onda oni kažu da je to napad na nezavisne medije, na opoziciju, na intelektualce. Klasična zamena teza - rekao je on odgovarajući na pitanja novinara posle današnje sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Dodao je da ta situacija liči na onu kada bi nekome nasilnik u restoranu udario šamar, a on hteo da se odbrani, što bi se kvalifikovalo kao vrhunac nasilja jer se taj neko brani.

Prema njegovim rečima, svakoga dana se od političkih protivnika čuje da decidno kažu da ne mogu da Vučića politički pobede i da bi onda trebalo da ga proteraju, ubiju, vešaju.

- Govore da je i Čaušesku leteo helikopterom pred kraj. Ističu sve aluzije na one koji su pogubljeni, ubijeni i proterani, oterani u kazamate. I kada to postavite kao činjenične dokaze, oni kažu, e, ovo je sad autokratija, ovo je ugrožavanje slobode medija ili govora - rekao je Vučević.

Ocenio je da se nad Aleksandrom Vučićem konstantno sprovodi dehumanizacija, delegitimizacija i kriminalizacija i dodao da je reč o precizno osmišljenoj kampanji.

Istakao je da su pretnje opasne i da nisu za potcenjivanje i dodao da su isto tako mislili da ne može u Slovačkoj da se puca na premijera, Tramp je mislio da nije ugrožen i slično.

- To su mnogo ozbiljne stvari da bi im se olako pristupalo. Ali imam pitanje, zašto neko iz druge države finansira politički aktivizam u drugoj suverenoj državi - rekao je Vučević.

BONUS VIDEO: SKANDAL: Šolakova N1 pozvala u emisiju ustašu Piculu da uživo vređa i napada Srbiju i Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIŠE SILE SU TU U IGRI! Novak Đoković objasnio Amerikancima kako stoje stvari sa Bogom