"ZAOŠTRAVANJE POLITIČKIH ODNOSA BIH I SRBIJE": MSP o odluci Sarajeva da Vulinu ne dozvoli prelet

Novosti online

28. 08. 2024. u 12:05

ODLUKA vlasti u Sarajevu da ponovo ne dozvole prelet potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu jeste ničim izazvan, bezrazložan akt zaoštravanja političkih odnosa Bosne i Hercegovine i Srbije, od čega korist ne može da ima niko u regionu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

ЗАОШТРАВАЊЕ ПОЛИТИЧКИХ ОДНОСА БИХ И СРБИЈЕ: МСП о одлуци Сарајева да Вулину не дозволи прелет

Foto: Tanjug

- Podizanje odnosa naše dve države na najviši nivo, kao i strateško uređivanje odnosa srpskog i bošnjačkog naroda, u samoj Bosni i Hercegovini, ali i u čitavom regionu, jeste u obostranom interesu, a sitne pakosti vlasti u Sarajevu ne doprinose tom cilju. Kada se nedobronamernom odnosu prema jednom od potpredsednika Vlade Srbije dodaju gotovo svakodnevne srbofobične poruke ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića, jasno je da pred sobom imamo jednostran i veštački pokušaj stvaranja krize u odnosima dva suseda koji bi po političkoj i ekonomskoj logici trebalo da teže najboljim mogućim relacijama - navodi se u saopštenju Ministarstva.

- Izražavamo nadu da provokativni postupci nisu trajno opredeljenje vlasti u Sarajevu, a da je najnoviji talas srbofobije jednokratna i prolazna pojava. Apelujemo na pojedine političke predstavnike Bošnjaka u Bosni i Hercegovini da makar deo energije koju svakodnevno ulažu u produbljivanje jaza između srpskog i bošnjačkog naroda ulože u izgradnju dobrosusedskih odnosa sa Srbijom, jer to je zajednička istorijska obaveza i nešto što od nas očekuju i evropski partneri - zaključuju iz Ministarstva spoljnih poslova.

BONUS VIDEO: SKANDAL: Šolakova N1 pozvala u emisiju ustašu Piculu da uživo vređa i napada Srbiju i Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASIO SE MUP: Ako vidite osobu sa fotografije, odmah zovite policiju