MILAN ĐURIĆ IZABRAN ZA GRADONAČELNIKA NOVOG SADA

Tanjug

28. 08. 2024. u 17:03

MILAN Đurić ponovo je izabran danas za gradonačelnika Novog Sada, pošto je dobio 46 glasova od 75 prisutnih odbornika u Skupštini grada. Nevavažećih listića bilo je 27.

МИЛАН ЂУРИЋ ИЗАБРАН ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА

Foto: Printskrin Instagram/milandjuric77

Istovremeno i objedinjeno glasalo se i za Gradsko veće i zamenika gradonačelnika, te će funkciju zamenika u budućnosti obavljati Đurađ Jakšić. Dejan Šijak izabran je za člana Gradskog veća za komunalne poslove, doktorka Aleksandra Ilić za člana Gradskog veća za zdravstvo, Petar Đurđev za člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje, Sonja Radaković zadužena je za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci. Vanja Petković, predsednica udruženja "Čepom do osmeha“, nova je članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne odnose, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost. Dejan Mandić član je Gradskog veća zaduženog za finansije, Tijana Delić Gradskog veća zaduženog za kulturu, a Tatjana Medved za sport i omladinu. Samo tri gradska veća zadržala su svoje većnike: Milovan Amidžić – uprava i propisi, Aleksandar Bulajić – saobraćaj i Milan Radojević – privreda.

U nastavku dana slede i predlozi Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja, a izbor gradonačelnika trajao je od 10 časova i 30 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STOKA USTAŠKA MALTRETIRA CEO SVET - PRORADILI FAŠISTIČKI KOMPLEKSI, NASTAVLJAJU PROGON SRBA: Osuđena dva pevača najpoznatije krajiške grupe