POSLEDNJE PRIPREME ZA DOČEK MAKORNA: Završni glanc pred dolazak francuskog predsednika (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 08. 2024. u 17:24

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ugostiće danas i sutra francuskog kolegu Emanuela Makrona, koji bi u srpsku prestonicu trebao da stigne u večernjim satima. Srž ovog važnog susreta biće ekonomske teme, podrška evrointegracijama naše zemlje, finalizacija dogovora o nabavci 12 borbenih aviona "rafal", saradnja u oblasti veštačke inteligencije i 5G mreže.

ПОСЛЕДЊЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ДОЧЕК МАКОРНА: Завршни гланц пред долазак француског председника (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

U toku su završne pripreme protokola i obazbeđenja pre nego što visoki gost dođe u posetu našoj zemlji.

Tokom dvodnevnog boravka u Srbiji Makron će razgovarati sa svojim domaćinom predsednik Srbije Aleksandrom Vučićem o više tema. Predviđeno je i potpisivanje višebilateralnih ugovora između dve zemlje.

Predsednik Vučić je rekao da će sa Makronom razgovarati o veoma bitnim pitanjima:

- Ići ćete u posetu 'Šnajderu', što znači poziv na saradnju u oblasti inovacija, nauke, tehnologije, veštačke inteligencije i dolazak novih francuskih investitora. Obilazak onoga što je važno na aerodromu, naš aerodrom postaje najveći vazdušni hab u ovom delu Evrope. Istovremeno, to je pokazatelj kako će da rade francuske kompanije na metrou, gde izvodimo ozbiljne radove i šta dalje treba da činimo, do naše vojnotehničke saradnje.

Prema programu posete, očekuje se da visoki gost sleti na Aerodrom "Nikola Tesla" oko 18 sati, nakon čega će uslediti ceremonija svečanog dočeka ispred Palate "Srbija" sa vojnim počastima. Posle susreta dvojice državnika biće razmenjeni potpisani bilateralni dokumenti. Makron će sutra otići u Novi Sad gde će posetiti Galeriju Matice srpske i obići nove postavke. On će se sa svojim domaćinom Vučićem obratiti na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji. Po povratku u Beograd dvojica lidera će otkriti ploču povodom završetka radova na modernizaciji Aerodroma "Nikola Tesla".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAČUNICA! Evo koliko bodova treba Crvena zvezda da osvoji da bi prošla u nokaut fazu nove UEFA Lige šampiona!