"FRANCUSKA JE ZEMLJA NA KOJU SE UGLEDAMO, OSLANJAMO I SA KOJOM NASTAVLJAMO DA RADIMO" Vučić se oglasio nakon razgovora sa Makronom (FOTO)

Novosti onlajn

29. 08. 2024. u 20:35

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je predsednik Republike Francuske Emanuela Makrona u Palati Srbija, nakon čega se oglasio na svom zvaničnom Instagram nalogu.

ФРАНЦУСКА ЈЕ ЗЕМЉА НА КОЈУ СЕ УГЛЕДАМО, ОСЛАЊАМО И СА КОЈОМ НАСТАВЉАМО ДА РАДИМО Вучић се огласио након разговора са Макроном (ФОТО)

FOTO: N. Skenderija

"Sa iskrenim prijateljem i partnerom Srbije @emmanuelmacron uvek ima mnogo važnih tema za razgovor. Tokom ove posete razmotrićemo strateške pravce za unapređenje naše saradnje.

U privrednom smislu, od ogromnog značaja je dolazak novih francuskih investicija kao i podrška Pariza na našem putu u jedinstveni Evropski ekonomski prostor.

U centru pažnje su nam pitanja saradnje u oblastima nauke, tehnologije, inovacija, obrazovanja, ekologije, energetike i vojno-tehnička saradnja.

Francuska je zemlja na koju se ugledamo, oslanjamo i sa kojom nastavljamo da radimo. Jačanje odnosa i saradnje Srbije i Francuske predstavlja poštovanje i nadogradnju naših istorijskih veza, ali i put u zajedničku budućnost", napisao je Vučić. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEKA DOĐE REAL, DA MU POKAŽEMO! Mimović oduševljen što je sa Zvezdom ušao u Ligu šampiona