VELIKE REČI MAKRONA O VUČIĆU I SRBIJI: Cenim tvoju doslednost - U važnim trenucima naši narodi su uvek bili jedni pored drugih

Novosti onlajn

29. 08. 2024. u 22:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i francuski predsednik Emanuel Makron obratili su se večeras novinarima u Palati Srbija nakon razgovora i potpisivanja važnih bilateralnih sporazuma.

ВЕЛИКЕ РЕЧИ МАКРОНА О ВУЧИЋУ И СРБИЈИ: Ценим твоју доследност - У важним тренуцима наши народи су увек били једни поред других

Foto N. Skenderija

Francuski predsednik Emanuel Makron na kraju svog obraćanja još jednom se zahvalio predsedniku Vučiću na njegovom iskrenom prijateljstvu i tome što je, kako je Makron istakao, uvek ostao dosledan i ponašao se onako kako je i govorio da će se ponašati. 

"U važnim trenucima naši narodi su uvek bili jedni pored drugih"

- Želim da vam se još jednom zahvalim dragi Aleksandre na strateškim odlukama koje ste danas doneli, na angažmanima koje ste preuzeli i kojih se držite od septembra meseca. Puno puta smo razgovarali u proteklih 5 godina, na raznim mestima, delili smo naše analize. Ja sam puno naučio tako što sam vas slušao. Često smo se slagali, a kada se nismo slagali uvek smo poštovali jedan drugog. Ali vi ste uvek radili ono što ste rekli da ćete raditi i to je ono što ja cenim. To je prijateljstvo između naša dva naroda, koje je nastalo u ratu, u borbi za našu Evropu. U važnim trenucima naši narodi su uvek bili jedni pored drugih. Verovatno zato što i srpski i francuski narod imaju ideal romantizma, imaju hrabrost, znaju istoriju. Istorija je važna za njih. Odluke koje smo danas doneli na skroman način nastavljaju ovu slavnu prošlost i naše prijateljstvo koje je zaista snažno. Ja sam vaš iskreni prijatelj, poštujem vas, ja želim da nastavimo da pišemo nove stranice prijateljstva između naša dva naroda, u trenutku kada je jako važno da imamo istorijski solidne prijatelje, a mi to imamo među nama - rekao je Makron.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STRAŠAN ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA! Crvena zvezda dobila rivale, utakmice će biti spektakli - i četiri na Marakani, i one četiri u gostima!