VUČIĆ PEVAO PESME O KOSOVU PRED MAKRONOM Gujon otkrio: Emotivan trenutak u Vili Mir

Novosti online

30. 08. 2024. u 14:17

DIREKTOR Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon, tokom gostovanja u Novom jutru na Televiziji Pink otkrio je važan detalj sa sinoćnjeg prijema za predsednika Makrona i francusku delegaciju u Vili Mir, koji je upriličio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ВУЧИЋ ПЕВАО ПЕСМЕ О КОСОВУ ПРЕД МАКРОНОМ Гујон открио: Емотиван тренутак у Вили Мир

Foto: N. Skenderija

- Ja sam sinoć bio na prijemu u Vili Mir, gde su bila oba predsednika. Za mene je bio važan trenutak kada je predsednik Vučić, u prijateljskoj atmosferi uzeo mikrofon i zapevao kosovske pesme. To je bilo veoma emotivno i ostavilo je utisak na sve nas.  Ne samo na naše ljude, već i na predsednika Makrona i francusku delegaciju. Francuzi su možda čitali o tome koliko su Kosovo i Metohija važni za srpski narod, ali tek kad kroz pesmu i emociju osete kako Kosovo kuca u srcu predsednika Srbije, mogu zapravo da razumeju šta ono znači za srpski narod – kaže Gujon.

On je podsetio da kvalitetni odnosi i međusobno poštovanje između dva predsednika ne datiraju od juče i da su izgrađivani godinama. Kako kaže, takav odnos je dodatno približio pozicije Srbije i Francuske i doprineo da danas imamo oživljavanje strateške saradnje dve zemlje koja je dostigla vrhunac od Drugog svetskog rata.

- Politika nije samo ono racionalno, ono što dobijete na papiru od ministara i raznih agencija pred ovako važan susret. Nešto u emocijama govori hiljadu jezika, a takvi lični odnosi se odražavaju i na konkretne projekte – zaključio je Gujon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ RAZBESNEO AMERE: Oglasio se i dežurni novakomrzac