MINISTAR MALI PORUČIO NIKEZIĆU: Srbija najskuplje platila nesposobnu prethodnu vlast

Novosti online

30. 08. 2024. u 17:06

DUŠANU Nikeziću, potpredsedniku SSP-a, imam samo da poručim da je ono najskuplje Srbija već platila. Nesposobnu, samoljubivu, nestručnu prethodnu vlast u kojoj je učestvovao, a tokom koje je ekonomski, vojno i politički devastirana Srbija.

МИНИСТАР МАЛИ ПОРУЧИО НИКЕЗИЋУ: Србија најскупље платила неспособну претходну власт

Foto: Instagram

Napisao je ovo na zvaničnom Fejsbuk profilu Prvi potpredsednik Vlade i  ministar finansija Siniša Mali.

- Ako pitate naše građane po čemu pamte vreme kada su oni upravljali Srbijom, odgovor koji ćete dobiti je po ekonomskom propadanju, padu životnog standrada i apsolutnom propadanju u vojnoj opremljenosti jer novca nije bilo ni za isplatu penzija, a kamoli kupovinu aviona- kaže Mali.

- Danas, kada je Srbija stala na zdrave noge, kada beleži najveći rast BDP-a u Evropi od 4,5  odsto, kada beleži strane direktne investicije u iznosu od 4,5 milijardi evra, kada beleži rekordnu zaposlenost od 2,4 miliona ljudi, i rast prosečne zarade od 330 evra do današnjih 885 evra, Nikezić prebrojava avione koje Srbija kupuje- ističe Mali.

Pa ni ta računica mu ne ide, baš kao što nisu umeli nijedan budžet da skroje, nijednu investiciju da ožive, nijedno radno mesto da otvore. Rezultat njihovog rada je gubitak 500.000 radnih mesta - jasan je Mali.

- Srbija kupuje najnovije avione, sa najnovijom opremom, a to je Nikeziću odraz ekonomske moći, brige o državi i sigurnost u godinama svetskih neizvesnosti. Porediti avione koje je nekada neko kupio, sa današnjim modelima, je kao porediti babe i žabe - naglasio je Mali.
- Ali, dok vi prebrojavate avione, kilometre izgrađenih puteva, obnovljenih ṣ̌kola i pruga, Srbija ide napred - napisao je Mali.

- Danas će srpsko nebo čuvati najsavremeniji lovci sa najsavremenijom opremom koje Srbija može da plati. Na drugoj strani, vaš avion je odleteo - kaže Mali.

- Srećan put i probajte ubuduće da se bavite stvarima koje razumete - zaključio je Mali.

BONUS VIDEO: MALI: Nikada se u Srbiji nije više ulagalo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U SLUŽBI DOSTIZANJA CILJEVA ODRŽIVOG RAZVOJA: Fokus na obrazovanje i zaposlenje