BEDNA MANIPULACIJA: Šolakovci se obrukali zbog "rafala"

Novosti online

30. 08. 2024. u 17:59

SRBIJA je od Francuske kupila 12 novih aviona “rafal” po ceni od 2,7 milijarde evra, a "Nova S", čiji je vlasnik Dragan Šolak, pokušala je da obmane javnost tvrdnjom da je naša zemlja prošla gore nego Hrvatska tokom te nabavke.

БЕДНА МАНИПУЛАЦИЈА: Шолаковци се обрукали због рафала

Foto: Profimedia/Ilustracija

Šolakovci tvrde da je ta cena "duplo više nego što je Hrvatsku koštala nabavka istog broja polovnih letilica pre tri godine".

"Neverovatnih 2,7 milijardi evra smo dali na „peglanje“ Vučićevih grešaka: Zašto je Srbija platila „rafale“ duplo skuplje nego Hrvatska", navodi se u naslovu Šolakovog medija i u njemu je vešto sakrivena činjenica da je Hrvatska kupila polovne avione.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je sinoć da je za Srbiju velika vest kupovina 12 francuskih višenamenskih aviona "rafal" i naveo je da je ugovor koji je potpisan sa francuskim proizvođačem, a koji uključuje kompletan pomoćni logistički paket, rezervne motore i druge delove, vredan 2,7 milijardi evra. 

. 12 potpuno novih aviona biće u vlasništvu Republike Srbije. To je za nas ogromna vest. To će doprineti značajnom povećanju operativnih sposobnosti naše armije, potpuno drugačiji pristup. I mi smo srećni što postajemo deo "rafal" kluba i hvala predsedniku Francuske Emanuelu Makronu što je doneo takvu odluku, što nam je omogućio da kupimo nove "rafale" - rekao je Vučić u obraćanju u Palati Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...