ALJBIN KURTI JE OVIM KRENUO U GAŠENJE SVIH SRPSKIH INSTITUCIJA NA SEVERU POKRAJINE: Petar Petković o brutalnom Kurtijevom nasilju nad Srbima

Novosti online

30. 08. 2024. u 18:23

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se povodom brutalnog nasilja Aljbina Kurtija koje nastavlja da sprovodi na severu južne srpske pokrajine.

АЉБИН КУРТИ ЈЕ ОВИМ КРЕНУО У ГАШЕЊЕ СВИХ СРПСКИХ ИНСТИТУЦИЈА НА СЕВЕРУ ПОКРАЈИНЕ: Петар Петковић о бруталном Куртијевом насиљу над Србима

Foto: Tanjug

- Haos koji je danas u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije sproveo Aljbin Kurti imaće dalekosežne posledice po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i sračunat je s ciljem izazivanja sukoba na severu pokrajine i nove eskalacije situacije- naglašava Petković.

- Kurtijevi specijalci do zuba naoružani, sa blindiranim vozilima i oružjem na gotovs upali su u četiri Privremena organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, uz upad i u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Pio Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad- navodi se u saopštenju Petra Petkovića.

- Aljbin Kurti je ovim krenuo u gašenje svih srpskih institucija na severu pokrajine, koje nisu nikakve paralelne institucije nego one institucije koje bi trebalo da budu baza za formiranje ZSO - ističe Petković.

- Imajući u vidu da međunarodna zajednica proteklih meseci uporno ponavlja da Priština mora da osnuje ZSO što pre, očito je da je ovaj najnoviji čin brutalnog nasilja Prištine direktno uperen i protiv Srba, ali i međunarodne zajednice - jasan je Petković.

- Reč je o institucijama koje su žila kucavica opstanka srpskog naroda na severu Kosova i Metohije i čijim gašenjem Kurti želi da ugasi život Srba na severu KiM i sprovede finalno etničko čišćenje - naglašava Petković.

- Te institucije omogućavaju Srbima minimum javnih usluga i egzistencije, od socijalnih davanja, preko plata i penzija! 

- Ovo je očigledni dokaz da Kurtija ne zanimaju stavovi međunarodne zajednice i da se neće zaustaviti dok ne dovrši progon Srba - kaže Petković.

- Ukoliko zemlje Kvinte i Evropske unije ne zaustave ovakvo Kurtijevo postupanje, postaće direktni saučesnici u progonu i etničkom čišćenju Srba- zaključuje Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOK JE BIO RAT, OVDE SU MU ZAMERALI - SAD JE NAŠ ZET: Poznati Slovenac o poznanstvu sa Borom