SRPSKA LISTA O KURTIJEVOM NASILJU: Sinhronizovana akcija Prištine sa međunarodnim faktorima - pokušaj etničkog čišćenja

Novosti online

30. 08. 2024. u 19:20

PREDSTAVNICI Srpske liste vanredno su se obratili javnosti u sedištu stranke u Kosovskoj Mitrovici, povodom terora Aljbina Kurtija i naglasili da se radi o još jednom pokušaju etničkog čišćenja Srba sa teritorije Kosova i Metohije, kao i da je Priština sinhronizovala akciju sa međunarodnim faktorima.

СРПСКА ЛИСТА О КУРТИЈЕВОМ НАСИЉУ: Синхронизована акција Приштине са међународним факторима - покушај етничког чишћења

Foto: Printskrin

Podsećamo, albanski specijalci upali su u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije - Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

- Najgnusniji upad desio se u KBC u Kosovskoj Mitrovici gde su ponovo pretresane iste prostorije kao i prošli put, prostorije vešeraja i kotralnice bez ikakve najave i pored sve naše konstruktivnosti da želimo sve prostorije da otključamo i prikažemo. Nažalost, za to nismo imali razumevanje, a ovoga puta, kao i mnogo puta do sada videli smo da nema pripadnika ni Euleksa, ni Kfora, ni kao druge ni kao treće linije, već da je ovo sinhronizovana akcija sa međunarodnim faktorima - rekao je predsednik Srpske liste Zlatan Elek.

Ističe da se danas jasno videlo da Aljbin Kurti ne želi Srbe na severu Kosova i Metohije.

- Ovo je danas još jedan pokušaj etničkog čišćenja Srba sa teritorija Kosova i Metohije - dodao je on.

Potpredsednik Srpske liste Dragiša Milović rekao je na konferenciji za medije da dolazak policije na sever Kosova i Metohije ima samo jedan cilj – da se narod zaplaši kako bi se iselili.

. Nažalost, ono što smo pričali svih ovih godina, zatiranje svega srpskog, sve što miriše na Srbiju, nastavlja se . istakao je Milović.

Naveo je da se na svakoj raskrsnici nalaze jedinice albanskih specijalaca.

- Ja hoću da poručim i našim građanima da se nalazimo u svojoj zemlji, na svojim imanjima, u svojim kućama. Jeste, zabrinuti su naši građani, ali nećemo se iseliti, moramo ovo istrpeti, kao što smo sve trpeli - poručio je Milović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREĆI SVETSKI RAT ZBOG NAPADA NA KURSK Hitno se oglasio Kremlj o izjavi Donalda Trampa