DOPREMLJENA I OKLOPNA VOZILA: Italijanski karabinjeri povećali prisustvo na glavnom mostu na Ibru (FOTO)

D. Z.

31. 08. 2024. u 09:40

ITALIJANSKI karabinjeri u sastavu KFOR-a koji dežuraju na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici posle sinoćnje jednostrane akcije tzv kosovske specijalne policije povećali su svoje prisustvo na ovom mostu. Osim samih karabinjera na mostu je prisutan i veći broj vozila uključujući i oklopna vozila.

ДОПРЕМЉЕНА И ОКЛОПНА ВОЗИЛА: Италијански карабињери повећали присуство на главном мосту на Ибру (ФОТО)

Foto d.z.

Iako se deo pripadnika tzv specijalnih kosovskih jeidnica sinoć povukao iz opština na severu, zgrade čokalnih samouprava u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije i dalje su blokirane a ispred ulaza je stacionirana policija.

Naime, policija je jutros vidljiva u Kosovskoj Mitrovici, i to ispred zgrade u kojoj su prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ispred zgrade Privremenog organa, u blizini mosta sa obe strane. Iako je u gradu mirno građani su uznemireni i zaplašeni i suštinsko pitanje je koji će sledeći potez preduzeti Kurtijev režim.

Dok predstavnici SRpske liste najavljuju sastanke sa međunarodnim zvaničnicima građani ističu nevericu da je i ova ko zna koja po redu jednostrana akcija prištinskih vlasti sprovedena bez znanja mešunarodnih zvaničnika.

Inače, pripandici tzv specijane ksoovske polciije Rosu upali su juče popodne u četiri Privremena organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, uz upad i u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Fonda PIO, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovičkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMINUO MLADI GLUMAC: Spasioci pola sata pokušavali da ga ožive