VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM ČEŠKE: U vremenu punom bezbednosnih izazova, moramo da razgovaramo, jer koraci koje sad preduzimamo odrediće budućnost

Novosti online

31. 08. 2024. u 12:24

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučića sastao se sa predsednikom Češke Republike Petrom Pavelom tokom Foruma #GLOBSEC2024 koji se održava u Pragu.

ВУЧИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ЧЕШКЕ: У времену пуном безбедносних изазова, морамо да разговарамо, јер кораци које сад предузимамо одредиће будућност

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Srdačan susret sa predsednikom Češke @prezident_pavel sa kojim sam razgovarao o situaciji u regionu, posebno eskalaciji situacije na Kosovu i Metohiji, kao i našim bilateralnim odnosima. Zatražio sam podršku predsednika Pavela kada je reč o održanju mira i stabilnosti u našem regionu, kao i nastavak podrške Češke evropskom putu Srbije - napisao je Vučić i dodao:


- Takođe, zahvalio sam našem domaćinu na odličnoj organizaciji @globsecthinktank , jedne od najvažnijih evropskih platformi za dijalog u cilju održanja globalne stabilnosti. U vremenu punom bezbednosnih izazova, na svim nivoima, moramo da iskoristimo svaku priliku da razgovaramo, da se čujemo i razumemo, jer koraci koje sad preduzimamo odrediće budućnost naše dece. Pozvao sam predsednika Pavela da poseti Srbiju kako bi mogli da nastavimo razgovore o daljem jačanju dobrih partnerskih odnosa naše dve zemlje i naroda.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEST KOJU PIKSI NE ŽELI DA ČUJE: Još jedan fudbaler propušta utakmice Lige nacija?