FON DER LAJEN NAKIN SASTANKA SA VUČIĆEM: Imamo Plan rasta, od toga će direktnu korist imati narod Srbije

Novosti online

31. 08. 2024. u 12:31

PREDSEDNICA Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila je danas, posle razgovora u Pragu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da EU računa na Srbiju da pokaže posvećenost napretku na izabranom putu ka Uniji.

ФОН ДЕР ЛАЈЕН НАКИН САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Имамо План раста, од тога ће директну корист имати народ Србије

Foto: Printscreen

- Imamo Plan rasta i sporazum o održivim sirovinama, lancima vrednosti baterija i električnim vozilima (EV). Od toga će direktnu korist imati narod Srbije - navela je Fon der Lajen na platformi X, posle susreta s Vučićem na marginama Foruma GLOBSEC u Pragu.

Ona je napisala da Brisel računa na Srbiju da "pokaže posvećenost napretku na putu koji je izabrala, putu ka EU".

Predsednik Vučić je posle razgovora sa Fon der Lajen naveo da je razgovarano o situaciji u regionu, evropskom putu Srbije, realizaciji projekata predviđenim evropskim Planom rasta za Zapadni Balkan, kao i o ukupnim odnosima Srbije i EU.

- Zahvalio sam predsednici Evropske komisije na razumevanju i ličnom angažmanu kada je reč o napretku Srbije i celog Zapadnog Balkana na putu približavanja EU, posebno u oblastima ubrzanja socijalne i ekonomske integracije - napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav posle sastanka sa Fon der Lajen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOK JE BIO RAT, OVDE SU MU ZAMERALI - SAD JE NAŠ ZET: Poznati Slovenac o poznanstvu sa Borom