POZIVI U BRISEL UZNEMIRILI DUHOVE: Da li su na pomolu nove podele među lažnim ekolozima?

Novosti online

31. 08. 2024. u 13:32

Predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) u sklopu dogovaranja daljih koraka u organizaciji tzv. ekoloških protesta i drugih destruktivnih aktivnosti, komentarišu da je glumica i tzv. ekološka aktivistkinja iz pokreta „Marš sa Drine“ Bojana Novaković nedavno predložila članu udruženja „Suvoborska greda“ Jevđeniju Julijanu Dimitrijeviću, da zajedno sa aktivistom pokreta „Marš sa Drine“ Ivanom Bjelićem otputuje u Brisel, na sastanak sa više zapadnih nevladinih organizacija, kojima bi denucirali navodnu represiju srpskih državnih organa nad građanskim aktivistima koji se protive eksploataciji litijuma.

ПОЗИВИ У БРИСЕЛ УЗНЕМИРИЛИ ДУХОВЕ: Да ли су на помолу нове поделе међу лажним еколозима?

OTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Nakon dužeg ubeđivanja, Dimitrijević je prihvatio Novakovićkin predlog, uz ogradu da će u Brisel otputovati samo ako za to dobije podršku SEOS. Sa time se složio lider udruženja „Zaštitimo Dobrinju i okolinu“ Dragan Simović, iako je naglasio da nema nikakvo poverenje u Novakovićku, baš kao ni još jedna istaknuta „antilitijumska“ aktivistkinja, članica udruženja „Suvoborska greda“ Ljiljana Bralović.

Ova situacija je dovoljna da oslika kolika konfuzija i nesuglasice vladaju u redovima ovdašnjih „ekoloških“ organizacija i njihovih aktivista, koji evidentno ne mogu postići saglasnost ni oko naizgled banalnog pitanja kao što je odlazak na nekakav NVO skup u Brisel, a kamoli oko daleko važnijih tema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO Završni masters visi o koncu?!