AKTIVISTI “EKO STRAŽE” ZABRINUTI: Bojan Simišić na putu od psihičkog do organizacionog rastrojstva

Novosti online

31. 08. 2024. u 16:43

Brojni članovi “Eko straže” između sebe komentarišu da je njihov lider Bojan Simišić ovih dana potpuno psihički nestabilan, agresivan, svadljiv i paranoičan, što im do krajnjih granica otežava fokusiranje na organizaciju tzv. ekološkog protesta 1. septembra ispred RTS-a.

АКТИВИСТИ “ЕКО СТРАЖЕ” ЗАБРИНУТИ: Бојан Симишић на путу од психичког до организационог растројства

Foto: Printkskrin

U prilog takvim zaključcima navode Simišićeve nepovezane, kontradiktorne i nejasne izjave, koje se kreću u rasponu od toga da je očajan jer će sutrašnji protest doživeti potpuni fijasko, do toga da ni po koju cenu neće odustati od borbe. Istovremeno, Simišićevi saradnici tvrde da su zbunjeni njegovim paničnim napadima straha da će u najskorijoj budućnosti biti uhapšen, iako je kristalno jasno da do sada čak nije pozvan ni na običan razgovor u policiju i da ima potpunu slobodu kretanja i delovanja.

Takve protivrečnosti su kod pojedinih Simišićevih saradnika produbile sumnju u pravu prirodu njegovih namera kada je reč o daljem angažmanu na organizaciji protesta, što dodatno argumentuju i činjenicom da on samo jedan dan pre okupljanja ispred RTS-a niti je obezbedio govornike, niti je sa najbližim saradnicima definisao šta su sledeći koraci.

Usled totalne konfuzije nastale zbog Simišićevog psihičkog rastrojstva, njegovi saradnici tvrde da je počelo i osipanje akcionog jezgra “Eko straže”, te da su pojedini aktivisti, poput Aleksandre Bulatović, koja je koordinirala delovanjem “Eko straže” tokom Simišićevog dvomesečnog letovanja, sa različitim izgovorima odustali od odlaska na protest ispred RTS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Novak Đoković ovo nije doživeo sedam godina