RAZOTKRIVENE TAJNE VEZE: Dejan Petar Zlatanović i „Srbin info“ su „trojanski konj“ zapada za izvođenje Beomajdana?

Novosti online

31. 08. 2024. u 20:16

NA iznenađenje mnogih koji za sebe veruju da su poznavaoci srpske politike i medija, u proteklim nedeljama se kao jedan od najagresivnijih zagovornika obojene revolucije u Beogradu pod nazivom Beomajdan, istakao Dejan Petar Zlatanović preko portala „Srbin info“, gde sve otvorenije zastupa prozapadnu agendu.

РАЗОТКРИВЕНЕ ТАЈНЕ ВЕЗЕ: Дејан Петар Златановић и „Србин инфо“ су „тројански коњ“ запада за извођење Беомајдана?

Foto: S. J. M.

Iako se „Srbin info“ uspešno pretvarao da je proruski medijski portal, Zlatanovićeve tajne veze sa Amerikancima imaju duboke korene, a što je izašlo na videlo tokom aktuelnih priprema za izvođenje Beomajdana.

Time se mogu objasniti i Zlatanovićeve zajedničke aktivnosti sa Nikolom Krstićem „Koljom“ i njegovom prozapadnom NVO „Tvrđava“ iz Smedereva, koju otvoreno finansiraju američki USAID i Međunarodni republikanski institut (IRI).

Najnovija podrška Zlatanovića protestima u organizaciji prozapadne NVO „Tvrđava“ koji su u Smederevu inače upereni protiv kineske kompanije HBIS, upućuju na to da je portal „Srbin info“ deo američkog projekta za suzbijanje tzv. „kineskog malignog uticaja“ pod nazivom BRIDGE, finansiranog od strane IRI i američke Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED).

U sklopu ovog uznemirujućeg trenda, Zlatanović je nedavno u jednoj od svojih emisija detaljno razmatrao nasilne metode izvođenja Beomajdana poput prebijanja policajaca i bacanja „molotovljenih koktela“, čime je brutalno i u potpunosti odstupio od temeljnih načela novinarske etike i profesije i sebe poništio kao novinara. Istovremeno, nedvosmisleno se deklarisao kao zagovornik primene nasilja zarad obaranja demokratski, legalno i legitimno izabranih vlasti, što je u svakoj ozbiljnoj državi teško krivično delo.

Stoga je logično očekivati da se nadležne državne institucije angažuju na istraživanju motiva i suzbijanju ovakvog kriminalnog delovanja, ne dozvoljavajući više Zlatanoviću da se krije iza novinarske profesije koju je po ko zna koji put pogazio i zloupotrebio. Možda bi, za početak, najcelishodnije bilo pozabaviti se ustanovljavanjem ko, na koji način, sa kojim iznosima i u kom cilju finansira Zlatanovićeve aktivnosti, jer je ustanovljavanje tokova novca obično najbolji i najefikasniji način da se kriminalci privedu pravdi, a njihovi mentori i finansijeri do kraja razobliče u javnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO ZBOG ČEGA JE SRBINU ODUZETA MEDALJA U PARIZU: Ovaj potez ih otkrio