SAZNAJEMO: Na pomolu nova bura među lažnim ekolozima

Novosti online

01. 09. 2024. u 13:53

IAKO je lider „Ekološkog ustanka“ Aleksandar Jovanović-Ćuta pokušao da uzvrati udarac dojučerašnjim saborcima iz redova samoproklamovanih ekologa, ističući aktivistu svoje stranke iz Vranja Dragana Antića kao jednog od govornika na današnjem protestu ispred RTS u organizaciji „Eko straže“, ubrzo je shvatio da stvari baš i ne stoje tako dobro po njega i njegovu političku opciju.

САЗНАЈЕМО: На помолу нова бура међу лажним еколозима

OTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Naime, Jovanovićeve namere da iz prikrajka ponovo pokuša da preuzme tzv. ekološke proteste prozreli su lider Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić, jedan od čelnika Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević i funkcioner „Novog DSS“, bivši košarkaš a sada teoretičar zavere Vladimir Štimac.

Oni su tako odlučili da, kao svojevrsni kontraudar Jovanovićevim planovima, na današnjem protestu ispred RTS u prvi plan isture lidera udruženja „Ne damo Jadar“ Zlatka Kokanovića i aktivistu ovog udruženja Nebojšu Petkovića. Posredno, na njihovoj meti je i lider Stranke slobode i pravde (SSP), tajkun Dragan Đilas, sa kojim imaju neraščišćene račune u borbi za prevlast unutar opozicije.

Ova situacija upućuje na dve stvari – da je u toku prava bura među lažnim ekolozima, koji se ogorčeno bore za mrvice sa stola svojih zapadnih finansijera, ali i da pravi „kajmak“ za to vreme kupi prozapadna opozicija, čije su oni samo marionete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja!