KNEŽEVIĆ O MILATOVIĆU: Imali ste utisak da mu Vučić vadi kamen iz bubrega, a ne da ga pita kojim jezikom govori

Novosti online

01. 09. 2024. u 22:42

JEDAN od lidera Srba u Crnoj Gori Milan Knežević komentarisao je na TV Informer je to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na forumu u Pragu crnogorskog predsednika Jakova Milatovića vratio na fabrička podešavanja nakon što je konstatovano da obojica govore srpskim jezikom.

КНЕЖЕВИЋ О МИЛАТОВИЋУ: Имали сте утисак да му Вучић вади камен из бубрега, а не да га пита којим језиком говори

Foto: Tanjug

- Za Jakova Milatovića smatram da se izjašnjava kao Srbin i da govori srpskim jezikom. Međutim, kad je postao ministar, on je u jednom intervjuu rekao da se oduvek izjašnjava kao Crnogorac. Imali smo mi Zdravka Krivokapića, on je 30. avgusta rekao da je 100% Crnogorac, 1. septembra 100% Srbin, a na kraju svog mandata je rekao da je oduševljen bugarskim modelom demokratije i da bi voleo da bude Bugarin. Tu imamo neku krizu identiteta i stida da se izjasniš kao Srbin. Imate vi u Crnoj Gori tu neke sistematske preglede u ambasadama pre nego što dobijete pečat da možete da uđete u crnogorsku vladu. Ovi koji su 2006. glasali za nezavisnu državu, od nje su napravili privatnu državu. Mi u ovom trenutku imamo samo turizam kao neku privrednu granu. Tri meseca traje, a nakon njih počinjemo da dižemo kredite - izjavio je Knežević.

Na pitanje šta je problem da se kaže da govori srpskim jezikom, Knežević odgovara:

- Pa evo vidite po predsedniku Milatoviću i po njegovoj facijalnoj ekspresiji, imali ste utisak da mu Aleksandar Vučić vadi kamen iz bubrega, a ne da ga pita kojim jezikom govori. Čovek je tako teško izgovorio da govori srpskim jezikom da ima se osećaj da bi lakše podneo neku operaciju na otvorenom, nego da kaže da govori srpskim jezikom, tim pre što je zahvaljujući Srbima iz Crne Gore postao predsednik i pobedio Mila Đukanovića u drugom krugu predsedničkih izbora - rekao je između ostalog Knežević.

@vecernjenovosti Predsednik Srbije Aleksandar Vučić @Ja sam Aleksandar jasno je stavio do znanja predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću da priča srpski #vucic #crnagora #jakovmilatovic #srpski ♬ original sound - Večernje novosti

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja!