SRBI SE OKUPILI I ISPRED ZGRADE PIO FONDA U KM: Žele da uđu na svoja radna mesta

D. Z.

02. 09. 2024. u 09:00

ZAPOSLENI u PIO fondu za Kosovo i Metohiju, Kosovsko-mitrovačkom upravnom okrugu, Centru za socijalni rad i u prostorijama Kancelarije za KiM okupili su se danas ispred zgrade u kojoj se nalaze te srpske institucije u Kosovskoj Mitrovici i pokušali su da dođu do svojih radnih mesta, međutim, takozvana kosovska policija im to nije dozvolila.

СРБИ СЕ ОКУПИЛИ И ИСПРЕД ЗГРАДЕ ПИО ФОНДА У КМ: Желе да уђу на своја радна места

FOTO: Novosti

Takozvana kosovska policija sprečila je i zaposlene u privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica da uđu u zgradu.

FOTO: Novosti

Jedan od policajaca im je rekao da se na osnovu Tužilaštva vodi postupak, jer su se, kako je rekao, "u ovoj zgradi izdavala falsifikovana dokumenta".

FOTO: Novosti

Podsetimo, tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

FOTO: Novosti

U nedelju su prištinske institucije postavile trojezične natpise na kojima su istaknuta tzv. kosovska obeležja. Na objektu u kom su se nalazili PIO fond i Kosovsko-mitrovački okrug zalepljene su papirne table na kojima piše: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo administracije lokalne samouprave i Ministarstvo rada i transfera. Privremene prištinske institucije su, kako se može pretpostaviti, već odredile novu namenu objektima koje su u petak nasilno zatvorili u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije. Ovu jednostranu akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI: Poginuo Arsenije Zamjatkin