LICEMERNO ZAVARAVA TRAG: Dejan Petar Zlatanović izbegao protest „Eko straže” i naprasno došao na „Litiju za spas Srbije”

Novosti online

02. 09. 2024. u 11:43

Nakon što su izašle na videlo sumnjive finansijske transakcije sa Zapada vezane za kanal „Srbin info”, a posebno indikatori o njegovim tajnim relacijama sa USAID i američkim Međunarodnim republikanskim institutom (IRI), Dejan Petar Zlatanović je rešio da zavara tragove i deklarativno se distancira od prozapadnih ekoloških protesta.

ЛИЦЕМЕРНО ЗАВАРАВА ТРАГ: Дејан Петар Златановић избегао протест „Еко страже” и напрасно дошао на „Литију за спас Србије”

Foto: S. J. M.

Upadljivo je da se Zlatanović u nedelju uveče nije pojavio na protestu „Eko straže” ispred RTS-a, ni kao samozvani novinar, ni kao huškač, niti istovremeno u obe uloge demonstranta-novinara, što mu je inače redovni manir kao egzotične pojave u svetu žurnalizma.

U nameri da sačuva svoju lažnu reputaciju proruskog patriote, Zlatanović se licemerno pridružio „Litiji za spas Srbije”, čime je pokušao da se svrsta na stranu crkvenih vrednosti i lažno predstavi da Beomajdan, u vidu eko-protesta, navodno nije prioritet njemu i njegovim zapadnim nalogodavcima.

Međutim, Zlatanovićevo približavanje crkvenim krugovima ima posebno zlokobnu dimenziju, ako se ima u vidu paralela sa Ukrajinom i napadima na tamošnju pravoslavnu crkvu, što bi u potencijalnoj izvedbi Zlatanovića mogla da bude i bitna odlika Beomajdana, podrivanjem religije u svrhu obojene revolucije.

Kao povoljna okolnost se izdvaja da je ugledni dr Dragan Petrović, uvaženi srpski intelektualac i ekspert u brojnim geopolitičkim oblastima, na pragu da uskrati podršku Zlatanoviću, uvidevši njegove nečasne radnje. Značajan deo lažnog patriotskog autoriteta, Zlatanović je eksploatisao upravo iz izveštačene bliskosti sa dr Petrovićem, sa kojim nije ni na približnom intelektualnom, akademskom i moralnom nivou, iako nastoji da o sebi kreira potpuno suprotnu sliku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Huligani povredili Mrkelu, Drkušić zbog petarde morao ranije da završi meč u Milanovcu (FOTO/VIDEO)