ZLATKO KOKANOVIĆ I NEBOJŠA PETKOVIĆ PREGOVARAJU O PRODAJI ANTILITIJUMSKIH PROTESTA: Dragan Đilas kao novi vlasnik

Novosti onlajn

02. 09. 2024. u 13:19

KAKO ekskluzivno saznajemo, u proteklih nekoliko dana u strogoj tajnosti je održano nekoliko rundi pregovora između Zlatka Kokanovića i Nebojše Petkovića sa jedne strane, i prozapadnih opozicionih stranaka SRCE i Zeleno-levi front, koji su, kao emisari Dragana Đilasa, bili sa druge strane stola.

ЗЛАТКО КОКАНОВИЋ И НЕБОЈША ПЕТКОВИЋ ПРЕГОВАРАЈУ О ПРОДАЈИ АНТИЛИТИЈУМСКИХ ПРОТЕСТА: Драган Ђилас као нови власник

Foto: Printskrin

Đilas se, kao i prilikom prethodne uzurpacije protesta „Srbija protiv nasilja“, opredelio za taktiku delovanja iz potpune senke, strogo se držeći preporuka američkog Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), da svakim otvorenim pojavljivanjem smanjuje popularnost prozapadne opozicije.

Sa druge strane, ZLF se nameće kao iskusna i obučena organizacija za izvođenje obojenih revolucija na platformi eko-protesta, pri čemu su prve naznake otopljavanja narušenih odnosa ove partije sa Đilasovom Strankom slobode i pravde, bile uočljive prilikom nedavnog intervjua Radomira Lazovića za portal Nova S. 

Dobrim poznavaocima političkih prilika nije promakla ni nametljiva ambicija Zdravka Ponoša da ugrabi svoj deo „kolača“ na antilitijumašenju, što je primetno kroz inflaciju njegovih saopštenja za javnost, uključujući i konferenciju za medije povodom privođenja navodnog nezavisnog građanskog aktiviste Predraga Žunića, za koga se ispostavilo da prilikom pozivanja na rušenje ustavnog poretka postupa kao član stranke SRCE.      
Trenutni zastoj u pregovorima Kokanovića i Petkovića sa Đilasovim emisarima je izgleda nastao oko visine finansijske nadoknade, zbog čega dvojac iz Gornjih Nedeljica vodi paralelne tajne razgovore i sa Miroslavom Aleksićem, kako bi sebi digli cenu.
Osim toga, prepreku predstavlja i činjenica da đilasovci insisitiraju da se ne uvodi trajna zabrana istraživanja i eksploatisanja litijuma u Srbiji, jer planiraju da nakon otimanja vlasti preko ulice, nastave sa aktivnošću rudarenja litijuma, koju su inače oni svojevremeno i započeli dovodeći kompaniju „Rio Tinto“ u našu zemlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Huligani povredili Mrkelu, Drkušić zbog petarde morao ranije da završi meč u Milanovcu (FOTO/VIDEO)