VULIN: Kvinta, EU i NATO podržali poslednji napad na Srbe na severu Kosova i Metohije, Kurti ne radi ništa samostalno

Novosti online

02. 09. 2024. u 16:24

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vulin poručio je, povodom upada takozvane kosovske policije u zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije, da Aljbin Kurti ne radi ništa samostalno pa je i poslednji napad na Srbe "dogovoren i podržan od strane Kvinte, EU i NATO".

ВУЛИН: Квинта, ЕУ и НАТО подржали последњи напад на Србе на северу Косова и Метохије, Курти не ради ништа самостално

Foto: ATV printskrin

- Pozivati Kvintu da zaštiti Srbe od Kurtija ima efekta kao kada se od Evropske unije traži da održi reč i formira Zajednicu srpskih opština. Kurti ne radi ništa samostalno i poslednji napad na Srbe na Severu je dogovoren i podržan od strane Kvinte, EU i NATO. Čak se i Kfor pravi nenadležan i komandant Kfora šalje zamenika na sastanak sa liderima Srba kako se ne bi obavezao na delovanje - rekao je Vulin.

On pita zašto, ako nije u pravu, Kurti nije pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, zatim zašto se sreće sa funkcionerima EU, i zašto mu se ne ukidaju fondovi i projekti iz EU.

- Nije problem Kurti, problem su lažovi iz Evropske unije čiji potpis na Briselskom sporazumu vredi koliko i potpis na Minskom sporazumu - izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin koji prisustvuje ekonomskom forumu u Vladivostoku.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNA ISPOVEST: Savo je otkrio da ima maligni melanom, a spasila ga je samo jedna stvar (VIDEO)