VUČIĆ SA ZVANIČNICIMA CRNE GORE: Razgovor o rekonstrukciji pruge Beograd-Bar kao projektu od zajedničkog interesa (FOTO)

Novosti online

02. 09. 2024. u 18:32

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Milunom Zogovićem, ministarkom saobraćaja Crne Gore Majom Vukićević, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Goranom Vesićem, generalnom direktorkom Infrastrukture železnice Srbije Jelenom Tanasković, direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom, direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem i predsednikom Demokratske narodne partije Crne Gore Milanom Kneževićem.

ВУЧИЋ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ЦРНЕ ГОРЕ: Разговор о реконструкцији пруге Београд-Бар као пројекту од заједничког интереса (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

- Važan sastanak o brojnim pitanjima od interesa za Srbiju i Crni Goru, a posebno o rekonstrukciji pruge Beograd-Bar, kao projekta od zajedničkog interesa, koji će finansirati Evropska unija.

Razgovarali smo i o formiranju zajedničke komisije u cilju konkretizacije koraka u jednom od najopsežnijih, najtežih i najsloženijih graditeljskih poduhvata - izgradnji auto-puta E-763 koji će povezati Beograd sa Južnim Jadranom.

Ovaj projekat predstavlja jednu od najsnažnijih okosnica u regionalnom povezivanju, a njegova realizacija će dati moćan zamah razvoju ne samo privrede, turizma, trgovine, infrastrukture, već i jačanju odnosa između Srbije i Crne Gore, kao i svih naših suseda čiji će građani takođe imati ogromnu korist.

Tema je bila i realizacija jednog integrisanog prelaza na postojećem putu u cilju olakšanja putnog i teretnog saobraćaja, kao što smo već uradili na stanici Bijelo Polje kada je u pitanju železnički saobraćaj.

Zato ubrzano radimo, kako bi se ove, gotovo nestvarne vizije i snovi mnogih generacija, što pre ostvarile. - istakao je Vučić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEST KOJU PIKSI NE ŽELI DA ČUJE: Još jedan fudbaler propušta utakmice Lige nacija?