GAŠIĆ: Notorna je laž da ugovor o nabavci "rafala" sadrži klauzulu o transferu srpskih "migova 29“ u Ukrajinu preko Francuske

Novosti online

03. 09. 2024. u 13:43

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić demantovao je lažne informacije koje su preneli pojedini domaći i regionalni mediji da ugovor sa kompanijom „Daso“ o nabavci 12 novih aviona „rafal“ navodno sadrži klauzulu o transferu srpskih "migova 29“ u Francusku i njihovoj kasnijoj isporuci Ukrajini.

ГАШИЋ: Ноторна је лаж да уговор о набавци рафала садржи клаузулу о трансферу српских мигова 29“ у Украјину преко Француске

Foto D. Milovanović

- Reč je o još jednoj u nizu notornih laži i izmišljotina koje isključivo imaju za cilj da bace senku na nabavku 12 potpuno novih višenamenskih borbenih aviona tipa „rafal“ četvrte generacije. "Migovi" koje Srbija poseduje su srpski i nikada ih nikome nećemo dati – rekao je ministar Gašić.

On je istakao da je, zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Vučića, Srbija došla do 14 modernizovanih aviona "mig 29" i podsetio da je „trud“ Ponoša i njemu sličnih, devastirao našu lovačku avijaciju u toj meri da je, pre nešto više od deset godina, bilo dana kada nijedna „dvadesetdevetka“ nije mogla da poleti i zaštiti naš vazdušni prostor.

- Srbija se, ni u kom slučaju, neće odreći svojih „migova 29“ koji će još izvestan broj godina biti i te kako upotrebljivi. Štaviše, nastavićemo sa nabavkama savremenih borbenih sredstava sa ciljem jačanja sposobnosti Vojske Srbije i očuvanja mira i stabilnosti – naglasio je Gašić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEPRAVEDNO! Vladimir Putin ne može da veruje da se ovo događa