NE SMEMO DA KASNIMO, MORAMO DA UHVATIMO KORAK: Vučić otkrio - u toku je peta industrijska revolucija

Novosti online

04. 09. 2024. u 12:14

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u toku peta industrijska revolucija i da će napraviti plan kako bi naša zemlja mogla da se razvija i ne kasni za drugim zemljama.

НЕ СМЕМО ДА КАСНИМО, МОРАМО ДА УХВАТИМО КОРАК: Вучић открио - у току је пета индустријска револуција

Foto: Novosti

- Jedna važna tema o kojoj sam hteo da govorim. Mi Srbi smo sredinom 18. veka propustili Prvu industrijsku revoluciju, najkasnije ušli u drugu. Relativno kasno ušli u treću, uleteli u četvrtu na vreme. U koju god da uđete na vreme brzo nadoknađujete propuste iz prošlosti. Tako je važno da u petu industrijsku revoluciju, koja je već počela, a koja se tiče održivosti, energetske održivosti pre svega, koja se tiče veštačke inteligencije i potpune automatizacije i u mašinskoj i u elektrotehničkom delu, to ne smemo da propustimo i zato moramo da razgovaramo šta ćemo da radimo - kaže Vučić i dodaje da ne možemo da kasnimo:

- Pogledajte Kinu, kada je propustila prvu i drugu revoluciju, 300 godina nije mogla da se vrati. Ušla je najbrže u treću, četvrtu i petu i postali su pobednici. Moramo da gledamo u budućnost i da razvijamo našu zemlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLADNI I ŽEDNI PREVOZILI PET TONA KOKAINA: Detalji optužnice u Beogradu protiv 20 pripadnika Balkanskog kartela