VULIN SA PUTINOM: Mi smo narodi koje povezuje ne samo zajednička prošlost, nego i budućnost (FOTO)

Novosti online

04. 09. 2024. u 13:01

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

ВУЛИН СА ПУТИНОМ: Ми смо народи које повезује не само заједничка прошлост, него и будућност (ФОТО)

Foto: Tanjug

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin istakao je tokom razgovora sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom da Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić neće postati član NATO-a, da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i da Srbija koju vodi Vučić neće biti teritorija sa koje se vrši antirusko delovanje. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin izrazio je veliku zahvalnost predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu zbog čvrstog stava Ruske Federacije po pitanju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanja lažne države Kosovo.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je ponosan na svoju državu Srbiju koja je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i postala deo antiruske histerije.

Srpski potpredsednik vlade Aleksandar Vulin posebno se zahvalio predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu na principijelnom stavu Ruske Federacije koja je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasala protiv sramne Rezolucije o Srebrenici, baš kao što je i 2015. godine, na lični poziv predsednika Vučića, predsednik Putin sprečio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom.

Potpredsednik srpske vlade Aleksandar Vulin istakao je tokom razgovara da Srbiju i Rusiju ne povezuje samo prošlost, već i zajednička budućnost. 

Foto: Tanjug

 

- Za mene je velika čast što imam privilegiju da razgovaram sa Vama i verujte da je to veliko ohrabrenje za sve Srbe. Kada Rusija brine o Srbiji, kada joj je stalo kako živi i šta Srbija radi, onda je i nama Srbima lakše. Da Rusija nije opstala svih ovih vekova, ne bi bilo ni Srbije. Mi smo narodi koje povezuje ne samo zajednička prošlost, nego i budućnost - rekao je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin koji je ruskom predsedniku preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

- Koristim ovu priliku da Vam prenesem lične, srdačne, bratske pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu želju da nastavite još dugo da budete zdravi i mudri i da vodite svoju zemlju na dobrobit naroda Rusije - poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin. 

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin konstatovali su u Vladivostoku da je bilateralna saradnja dveju zemalja na visokom nivou, te da se unapređenje i jačanje srpsko-ruskog sveobuhvatnog strateškog prijateljstva nastavlja na dobrobit dvaju bratskih naroda, srpskog i ruskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE BIO SUPRUG RADE ĐURIČIN? O njemu je pričao ceo svet, a nedavno napravio film tajnom naučnom projektu koji je vodio