PUTIN: Očekujemo Vučića na forumu BRIKS-a

Tanjug

04. 09. 2024. u 14:20

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je danas, na sastanku s potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku, da očekuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na forumu BRIKS-a u Kazanju.

ПУТИН: Очекујемо Вучића на форуму БРИКС-а

Foto: Tanjug/Kremlin Pool Photo via AP


Vulin je Putinu preneo pozdrave predsednika Vučića sa željom da ostane snažan i zdrav.

I Putin je Vučiću uputio pozdrave i izrazio nadu da će on na jesen doći u Kazanj i učestvovati u događajima na marginama samita BRIKS-a.

Ruski predsednik je takođe izrazio nadu da će potpredsednik srpske vlade proceniti mogućnosti saradnje sa ruskim Dalekim istokom, ali je i primetio da je došlo do blagog pada bilateralne trgovine između Rusije i Srbije, istakavši da je neophodno razumeti razloge za to.

- Verovatno je došlo vreme da se sastane međuvladina komisija, koja se dugo nije sastajala, dve godine najmanje -  ocenio je ruski predsednik.

On je podsetio da Rusija igra značajnu ulogu u snabdevanju Srbije energentima na vreme i po veoma dobrim uslovima.

- Razgovaraćemo i o tome, postoje konkretne stvari koje treba da se reše, mislim da naši ugovori o snabdevanju gasom ističu već u martu 2025. godine - dodao je ruski lider.

Istočni ekonomski forum održava se od 3. do 6. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku. 

BONUS VIDEO: PUTIN STIGAO U MONGOLIJU: Pogledajte doček koji je priređen povodom dolaska ruskog predsednika


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RODŽER FEDERER GRMI NA ATP ZBOG JANIKA SINERA! Ovaj skandal mora da se ispita!