PORUKA SA N1: U celoj Evropi, jedino Vučić pruža ruku za razgovor Rusiji i zato je cena Srbije u Moskvi porasla (VIDEO)

Novosti online

04. 09. 2024. u 20:23

VUK Vuksanović iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku opisao je za N1 koliko je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uradio za dobre odnose Srbije sa Rusijom.

ПОРУКА СА Н1: У целој Европи, једино Вучић пружа руку за разговор Русији и зато је цена Србије у Москви порасла (ВИДЕО)

Foto: N1 printskrin

- Ako gledamo posete Makrona i Šolca, one govore da veći uticaj i na Srbiju i na Balkan ima Zapad u odnosu na uticaj Rusije i Kine ali uprkos tome (Vučićeva) politika balansiranja se nastavlja, Beograd je rekao 'ok, Zapad ima jači uticaj ali se i dalje nećemo odreći Rusije i Kine'! Dakle, iako je Zapadni uticaj jači, ja ne očekujem prekid odnosa sa Moskvom i Pekingom jer vladajuća koalicija u tome vidi resurs kog ne želi da se odrekne tako lako i tako jeftino! Treba reći da je i cena Beograda u Moskvi porasla zato što je Beograd jedna od poslednjih prestonica gde postoji kakav-takav kontakt i komunikacija sa Moskvom! Moskva i dalje, zbog našeg neuvođenja sankcija Rusiji, generiše optiku da je Srbija jedina zemlja u Evropi gde joj nisu zatvorena vrata i da postoje i dalje vlade koje žele da sarađuju sa Moskvom! Beograd pruža pokriće Moskvi da nije potpuno izbačena sa Balkana - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE BIO SUPRUG RADE ĐURIČIN? O njemu je pričao ceo svet, a nedavno napravio film tajnom naučnom projektu koji je vodio